Élő Rózsafüzér szombaton

Október 6-án, szombaton tartják az Élő Rózsafüzér Zarándoklatot, az érdi katolikus egyházközségek szervezésében. A zarándoklat idén is a Lea Otthonból indul, és a résztvevők két ágon, a város katolikus templomait és rendházait érintve jutnak el az utolsó állomásig. Ez a Szent Mihály templom lesz, ahol Spányi Antal megyéspüspök tart majd szentimisét.

Hasonló tartalmaink:

Az Élő Rózsafüzér Zarándoklatot Bécsben rendezték meg először 2003-ban; azóta Magyarországon több alkalommal megszervezték, többek közt Budapesten és a Balaton körül. Érden 2010-ben került sor először a minden városi katolikus templomot és kegyházat érintő zarándoklatra, amit azóta is minden esztendőben megrendeznek.

A zarándoklat ebben az esztendőben is Parkvárosból indul majd 7.30-kor a Lea Otthonból (Parkváros, Bádogos – Festő u. sarok).  A Bem téri templomtól két ágon folytatódik a zarándoklat, és a két ág az Újvárosi templomnál egyesül ismét. A zarándokok közösen mennek tovább Óvárosba, a Szent Mihály templomba, ahol 17.00-tól Spányi Antal megyéspüspök tart szentmisét, ezt agapé követi majd.

A zarándoklat során az egyes állomásoknál rövid elmélkedések lesznek, ahol lehetőséget biztosítanak mindenki számára mellékhelyiség használatára és víz fogyasztására.

– Minden esztendőben van egy vezérfonál, erről elmélkedünk a különféle stációkon. Az idei évben az egyházmegyei búcsújáró helyek története, üzenete lesz ez a vezérfonál – tudtuk meg Hajdu Ferenc atyától, aki elmondta azt is: a zarándoklaton tavaly több mint hatszázan vettek részt, nemcsak Érdről, hanem más településekről is.

plakat-2013-original

Térkép megtekintése

Címkék