Öregdiákok a VMG-ben

Szombat délután megnyíltak a Vörösmarty gimnázium kapui az egykori tanárok, tanulók előtt – ekkor tartották ugyanis a közel harmincéves hagyományra visszatekintő öregdiák-napot. A találkozókat az Érdi VMG Baráti Köre Egyesület szervezi évtizedek óta, korábban Antunovits Antal, harmadik éve pedig Riebel Zsófia vezetésével.

Hasonló tartalmaink:

Az öregdiák-nap idén is focitornával kezdődött délelőtt: ez a program nagyon népszerű volt, tizenhat csapat mérkőzött egymás ellen, és  most először lánycsapat is indult a megmérettetésen.

A délután már csak az öregdiákoknak és -tanároknak szólt. Hárman meséltek életükről, mindennapjaikról: Szilas Judit, a VMG volt diákja, jelenleg a Halom TV riportere, a Forrás néptáncegyüttes tagja, Somfai István nyugalmazott tanár úr – aki 44 évig oktatta a diákokat –, valamint Kertész Nóra 12. osztályos diák. A színészi pályára készülő, végzős fiatal lány – a Kazinczy-verseny győztese – nyerte el egyébként A VMG Közösségéért Díjat, amit szintén az öregdiák napon adtak át.

A vendégeket műsorral is köszöntötték a szervezők: színpadra léptek az iskola diákjai, tanárai, zenészei, táncosai, meghívott előadók. Nem maradhatott el a tombola sem, és természetesen mód nyílt az épület bejárására, a sok emlék felelevenítésére is. A rendezvénynek jótékony célja is volt: a belépők és a jótékonysági sütivásár (mindkettő becsületkasszás) bevételét az iskola alapítványa kapta meg, amely a rászoruló diákokat támogatja.

 

Címkék