A fatimai titkok nyomában

Október 7-én szombaton ismét megtartották az „Élő Rózsafüzér Zarándoklatot” a katolikus gyülekezetek szervezésében. Az idei zarándoklat a három fatimai titok kérdéskörét járta körbe.  A résztvevők két ágra szakadva tették meg a körülbelül 15,5 kilométeres utat.  A zarándoklat a parkvárosi LEA Otthontól indult  reggel fél nyolckor.  

Hasonló tartalmaink:

A Bem téri templomnál aztán szabad választás szerint két csoportra bomlott a menet. Az első ág Brunczvik Attila, a 2. ág pedig Molnár Károly Zsolt vezetésével járta végig a környékbeli katolikus templomokat.  A két ág az Újvárosi templomnál egyesült ismét, ahonnan közösen mentek tovább Óvárosba, ahol 17.00-tól Spányi Antal megyéspüspök tartott szentmisét.

Az idei zarándoklat a három fatimai titok kérdéskörét járta körbe. Bár sokan végig járják az egész zarándoklatot, a kisgyerekesek és idősebbek között voltak olyanok, akik csak később, valamelyik állomásnál csatlakoztak a menethez. Az állomásokon a résztvevők rövid elmélkedéseket hallgathattak meg a fatimai titkokról.

A Regina Mundi Ciszterci Nővérek Apátságában, Ancilla nővér mesélt az 1. titokról, a pokol látomásáról. Beszédében kitért arra, hogy a pokol, mint olyan, hogyan jelenik a szentírásban és az egyház tanításában. Hogyan kell értelmezni a látomás leírását. Arról is beszélt, hogy mi mit tehetünk, azért, hogy minél több ember elkerülje a poklot, mert „bizonyos emberek a maguk, a környezetük vagy a társadalom bűne miatt, már itt és most megélik a tágabb értelemben vett poklot.”

Ilona és Mariann, majdnem minden évben részt vettek a zarándoklaton, bár a teljes távolság egy kicsit hosszú nekik, azért jó néhány állomásra ellátogattak. Ilona azt is kiemelte, hogy milyen jóleső érzés, amikor az utcán sétáló emberek integetnek a menet résztvevőinek, és milyen fontos, hogy ezt a hagyományt az összetartozás és a szeretet tartja fent. Mariann pedig arról beszélt, hogy ilyenkor imádkoznak a Szűz Máriához és áldást kérnek Érdnek és a környező városoknak.

Címkék