Állatok világnapja Parkvárosban

Kétszázötven óvodás nevetésétől, kiabálásától visszhangzott ma a régi Parkvárosi Közösségi Ház épülete: a Szociális Gondozó Központ jóvoltából kutyát és nyuszit simogathattak, a kertben pónin lovagolhattak, és különféle állatos játékokban vehettek részt a Szivárvány ovi nebulói, akik sok érdekességet megtudhattak az állatokról, no meg az állattartásról.

Hasonló tartalmaink:

Kedd délelőtt az állatoké volt a főszerep Parkvárosban: a régi közösségi ház “mozitermében” két turnusban összesen kétszázötven óvodás hallgathatott meg interaktív előadást az állatokról és tartásukról, Kiss Gyöngyi jóvoltából, megismerkedhettek a bullmasztiff fajtával, Kozel Gyula irányításával, és együtt énekeltek kutyás dalokat Ábel Csabával, a Gondozó Központ munkatársával.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kisteremben lehetett nyuszit simogatni, és a bátrak pónin is lovagolhattak a közösségi ház kertjében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nem maradt el az ajándék sem: a Szivárvány óvoda csoportjai egy-egy fa emléktáblával, a gyerekek pedig emléklapokkal, no meg sok-sok élménnyel lettek gazdagabbak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Kiss Sándor szociálpedagógus, az állatos délelőtt főszervezője az ÉrdMost-nak elmondta, azért tartották fontosnak e a hagyományteremtő nap megrendezését, hogy a gyerekek ne csupán az óvodában ismerkedjenek meg az állatokkal, hanem idegen környezetben is megtapasztalják, milyen fontos az állatok védelme, szeretete.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendezvény támogatói: Éltető Értékeinkért Egyesület, Együd Károly fafaragó, Gál Péter, Kiss Gyöngyi, Kozel Gyula bullmasztiff kutyatenyésztő, Teremi Nándor nyúltenyésztő, Azúr kutyaiskola, Copyboy fénymásoló stúdió

Címkék