Megújulnak a modern város óvodái

Elkészült a Béke téri óvoda és bölcsőde külső energetikai korszerűsítése – közölte T. Mészáros András polgármester szerdán a Kincses óvoda udvarán tartott sajtótájékoztatóján.  A  polgármester kiemelte, hogy  nemcsak a Kincses Óvoda, illetve a szomszédos Apró Falva Bölcsőde, hanem a Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodája is teljes energetikai felújításon esett át a nyáron, és gőzerővel épül a Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájának új épülete is.

Hasonló tartalmaink:

http://videotar.erdtv.hu/17_10_04_sajtaj.mp4

A Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde épületenergetikai felújítási munkái 2017. április 5-én kezdődtek meg és szeptember 29-én zárultak. A beruházás keretén belül külső nyílászáró cserére - redőnnyel együtt -, homlokzati és lábazati hőszigetelésre és tetőszigetelésre került sor, mely kiegészítéseként szabványos villámhárító és a lábazathoz igazodó járda került kialakításra – mondta el a polgármester, aki kérdésre válaszolva elmondta, hogy  a Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvoda a Béke téri épülethez hasonlóan szintén KEHOP-forrásból kap teljes tetőszigetelést és külső hőszigetelést. A Modern Városok Program keretén belül még további 75 millió forintot fordít a város az intézményre, amiből a fűtés- és világítási rendszer, valamint a kerti játszóeszközök újulnak meg, és kialakítanak egy tornaszobát is. Október közepén kezdik a Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde belső felújítását és akadálymentesítését, amit VEKOP-os pályázati forrásból végeznek majd el, várhatóan december 31-ig és az intézmény fejlesztésére jövőre a Modern Városok Program keretében további 500 millió forintot fordít majd a város. A mostani munka eső költsége összesen: bruttó 162 554 103 Ft volt, mely Modern Városok Program, saját forrás és KEHOP pályázat terhére került finanszírozásra. Az épület csoportszobáinak felújítására, új burkolattal történő ellátására, a beépített szekrények, a lámpatestek és a belső ajtók cseréjére pedig bruttó 94 257 846 Ft-ot fordítanak. A beruházás a VEKOP-pályázat és a Modern Városok Program terhére kerül elszámolásra.

T. Mészáros András polgármester és Szénásiné Mészáros Márta óvodavezető

T. Mészáros András polgármester és Szénásiné Mészáros Márta óvodavezető

Szénásiné Mészáros Márta, a Kincses Óvoda vezetője az ÉrdMost.hu kérdésére elmondta, hogy a felújítás ideje alatt nagyon nagy hangsúlyt fektettek a szervezésre, hogy a munka gyorsan és zökkenőmentesen tudjon haladni, de közben az óvodásoknak se okozzanak túl nagy kellemetlenséget. Végül úgy oldották meg, hogy egy csoportot sajnos el kellett költöztetni, egy másik pedig a tornaszobában kapott elhelyezést, a többiek pedig folyamatosan költöztek. – A kollégáim és a szülők pozitív hozzáállásának köszönhetően viszonylag könnyen vettük a feladatot, igyekeztünk az elvárásoknak megfelelni – mondta az intézményvezető.  Szénásiné Mészáros Márta elmondta azt is, hogy két csoportszoba is beázott korábban is nagyon nagy szükség volt a felújításra. – Érezhető, hogy nyáron hűvösebb lett az épület, most ősszel pedig lényegesen melegebb. Nagy segítséget jelent, hogy redőnyöket is kaptunk, mind altatásnál, mind pedig az árnyokolásnál, hiszen az épület körbe van ablakozva.

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

Címkék