Csóka Klaudia hamar lerendezte

A tavalyi, nagy sikerű, Érden rendezett női ökölvívó országos bajnokságon az akkor még elsőéves serdülő Csóka Klaudia aranyra váltotta az ezüstérmet.

Hasonló tartalmaink:

A Kőszeg melletti Bükön rendezett női országos bajnokságon az Érdi Box Klub növendéke rögtön döntőbe jutott a 70 kilogrammos súlycsoportban, ahol a Kanizsai Boksz Klub ökölvívójával, Szűsz Cintiával vívott meg.

A mérkőzés rövidre sikerült, hiszen az érdi versenyző nagyjából fél perc után bevitt egy ütést, amely után az ellenfél edzője bedobta a törölközőt, így Csóka aranyérmes lett a serdülő országos bajnokságon.

– Nagyon szuper szervezés volt, gratulálok a szervezőknek – kezdte nevetve Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője, utalva a tavalyi, érdi rendezésű viadalra. – Klaunak egy ellenfele volt, így rögtön döntőztek, de fél percig sem nagyon tartott a meccs, mert rögtön néhányszor jól megütötte és utána vége is lett – mesélte el a meccshez illő rövidséggel Csóka Klaudia edzője.

– Nem nagyon lett volna neki ellenfele, majdnem biztos voltam benne, hogy magyar bajnok lesz. Szerencsére jövőre már junior lesz, remélem, ott több mérkőzése lesz, de volt már a juniorok válogatott edzőtáborában serdülőként és megy majd megint, mert az ifjúsági világbajnokságra készülnek és ha minden igaz, akkor is behívják majd – tette hozzá.

Az Érdi Box Klub számára Csóka Klaudia versenyével véget értek az országos bajnokságok, melyeken az ÉBK egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, ugyanis nemrég Szigetvári Bendegúz második, Tóth Domonkos harmadik lett a serdülő fiú országos bajnokságon.

(Fotó: Irmai Zsófia Photography – a kép korábban készült.)

Címkék