Idén is a legjobbak között a VMG

Ismét közreadta a HVG az ország száz legjobb gimnáziumának rangsorát. A lista összeállítói törekedtek a lehető legobjektívebben felmérni a középiskolákat, ehhez az érettségi, és kompetencia felmérések eredményeit, valamint a továbbtanulási mutatókat vizsgálták. Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium eredményei alapján a rangsor 31. helyére került.

Hasonló tartalmaink:

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

“Tudatában vagyunk annak, hogy a jó iskola számos jellemzője nem jeleníthető meg sorba rendezhető értékekkel. Célunk az, hogy a sorrendképző mutatók az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzőek legyenek” – olvasható a kiadványban.

A HVG 2018-as középiskolai rangsorának összeállítói ezért figyelembe vették a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os tavaszi, közép- és emelt szintű érettségi eredményeit magyar nyelvből és irodalomból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint a középiskolákból a hazai felsőoktatásba 2016-ban felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát.

Címkék