Játszótereket takarított a Fidelitas érdi csoportja

Ismét játszótereken végzett önkéntes munkát a Fidelitas érdi csoportja: míg pár hete a Rákóczi utcai létesítmény padjait, játszóeszközeit festették le, ezen a szombaton a Kalotaszegi, majd az Égerfa utcai játszótéren gyűjtötték össze és zsákolták be a lehullott faleveleket. Az akcióval nemcsak a környezetet szerették volna tisztábbá tenni, hanem a lakosság figyelmét is fel akarták hívni a november 11-én induló zöldhulladék-gyűjtésre.

Hasonló tartalmaink:

A lehullott avart összeszedni és bezsákolni sokkal környezetkímélőbb, mint elégetni – nem beszélve az égetés balesetveszélyes voltáról – hívta fel a figyelmet Riebel Zsófia, a Fidelitas érdi csoportjának elnöke, aki társaival rendszeresen végez önkéntes munkát a város közterein. Festettek már  aluljárót, osztottak teát, illetve vizet, virágosítottak, padokat és játszóeszközöket festettek. Ezen a hétvégén két játszótéren gyűjtötték össze és zsákolták be a lehullott lombot (ezt majd az ÉKFI szállítja el).

– Mivel még nem minden fa hullatta le a lombját, úgy tervezzük, visszatérünk, és folytatjuk a munkát – mondta az ÉrdMostnak Riebel Zsófia, aki kérdésünkre elmondta: vannak őszre más terveik is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Szeretnénk megszervezni egy generációk találkozása elnevezésű programot. Ennek keretében idősekkel beszélgetnénk, hogy ők is tudjanak arról, hogy a Fidelitas és az érdi fiatalok ugyanúgy próbálnak tenni a városért, ahogy a nyugdíjasok egykoron ezt a hatalmas közösséget próbálták összetartani. Ők tették le az alapjait annak, hogy Érden ma ilyen jó közösségek vannak – zárta szavait a Fidelitas érdi csoportjának elnöke.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

22494693_10209604638504535_1200160964_o

22494614_10209604642624638_252486763_o

Az őszi zöldjárat menetrendje itt található.

 

Címkék