Ismét az Issy az ellenfél…

Harmadszor találkozik egymással a nemzetközi porondon az ÉRD és a francia Issy Paris. A harmadik selejtezőkörös párharc első meccsét Érden rendezik, az előzetes kiírás szerint november 11-én vagy 12-én, a visszavágót Párizsban tartják egy héttel később.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének sorsolását a csoportkörbe kerülésért. A sorsoláskor Rácz Marianne, az ÉRD kapusedzője segédkezett, s a tizedik párharcnál húzta ki csapatát, amely ismételten az Issy Paris Hand ellen méri össze tudását. A francia együttessel a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében találkozott először Szabó Edina együttese, akkor 29–28-as érdi győzelem után Párizsban az Issy 18–17-re nyert, s idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

Tavaly azonban az EHF-Kupa második selejtezőkörében az ÉRD Arénában 30–26-ra, idegenben 29–26-ra verte a francia együttest, amelyet így kettős győzelemmel, 59–52-vel búcsúztatott.

Érdekesség, hogy nyáron az Issytől két játékos is Magyarországra igazolt, s Szabó Edina együttesébe szerződött a balszélső, Coralie Lassource, valamint Győrbe Stine Oftedal.

A harmadik selejtezőkörös párharc első meccsét rendezik Érden, az előzetes kiírás szerint november 11-én vagy 12-én, a visszavágót Párizsban tartják egy héttel később, azaz november 18-án vagy 19-én.

A további három magyar csapat közül a Debrecen a román Craiovával, a Vác a török Kastamonuval, a Dunaújváros a dán Koppenhágával találkozik.

A tizenkét továbbjutó mellé a Bajnokok Ligája csoportkörében negyedik helyen záró együttesek csatlakoznak az EHF-Kupa csoportkörében, ahol négy négyest alakítanak majd ki.

EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, a csoportkörbe jutásért
Byasen Handball Elite (norvég)–HC Gomel (fehérorosz)
BNTU-BelAz Minsk (fehérorosz)–Randers HK (dán)
Viborg HK (dán)–HC Podravka Vegeta (horvát)
HC Lada Togliatti (orosz)–Besancon Feminin (francia)
SCM Craiova (román)–DVSC-TVP (magyar)
Váci NKSE (magyar)–Kastamonu Belediyesi (török)
Astrakhanocska (orosz)–Kuban Krasznodar (orosz)
H 65 Höörs HK (svéd)–TusSies Metzingen (német)
Köbenhavn Haandbold (dán)–Dunaújvárosi KKA (magyar)
ÉRD HC (magyar)–Issy Paris Hand (francia)
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–DHK Banik Most (cseh)
HYPO Niederösterreich (osztrák)–HC Zalau (román)

Fotó: handballerd.hu

Címkék