Csütörtökön összeül a közgyűlés

Huszonegy napirendi pontot tárgyal csütörtökön Érd Megyei Jogú Város közgyűlése. A képviselők többek között tárgyalják a településképet meghatározó reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezéséről szóló rendeletet, de szó lesz az ún. Gulyás tanya hasznosításáról is, ahol technológiai és innovációs park létrehozását tervezik – közölte T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

A városvezető mindenekelőtt azt mondta, nem érti, hogy az érdi baloldal miért nem emlékezett az érdi közösséggel együtt október 23-án, miért vonják ki magukat a nemzeti ünnep közös ünnepléséből.

T. Mészáros András beszámolt a múlt heti békéscsabai kolbászfesztiválról is, amit nagy sikernek értékelt. – Nagyon örülök, mert meg tudtuk mutatni magunkat, meg tudtuk mutatni, hogy milyen egységben vagyunk, hisz a sikerhez mindnyájan, akik ott voltunk, hozzá tudtunk adni. Örülök, hogy a vendégek között rengeteg érdi megfordult, s hogy ők büszkék voltak arra, hogy honnan jöttek, melyik csapathoz tartoznak – összegzett a polgármester.

A polgármester felhívta arra is a figyelmet, hogy meghosszabbított nyitvatartással üzemel már szerdától az érdi köztemető. Az Ercsi úti köztemető október 25-től 27-ig (szerda-péntek) reggel hét órától este hét óráig tart nyitva. Az ügyintézés 8:00-tól 18:00 óráig lehetséges, a pénztár szintén 8:00 órakor nyit, és 17:30-kor zár. Október 28-tól november 1-jéig (szombat-szerda) a temető reggel 8 órától este nyolc óráig tart nyitva. Az ügyintézők reggel nyolctól este nyolcig várják az ügyfeleket, a pénztár 8:00 órakor nyit és 19:30-kor zár.

Végül a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjaival kapcsolatban adott tájékoztatást. Elmondta, hogy pályázatot írnak ki a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgató állására, mivel a jelenlegi igazgató, Dr. Kőszegi Gábor január végén nyugdíjba vonul.

Rendeletalkotási javaslatról is döntenek a településképet meghatározó reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésével kapcsolatban. – Igyekszünk a településképet is rendbe tenni, ezért szeretnénk, ha a most készülő  településképi kézikönyvünk megadná a  szabályokat a „hogyan, milyen arculattal lehet építeni” kérdésre, míg a Helyi Építési Szabályzat a „mit lehet építeni” kérdéskörre fókuszál.  Mindnyájan tudjuk, hogy a településkép, így a készülő dokumentumok meghatározó és markáns elemei a reklámok, és a különböző vállalkozásokat népszerűsítő cégérek, hirdető berendezések elhelyezésének szabályozása– melyek, amint azt mindannyian tapasztalhatjuk, jó és rossz irányban is befolyásolhatják a településképet – mondta a polgármester.

Az ülésen szó lesz még arról, hogy az önkormányzat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amely révén a meglévő gazdasági szereplők tevékenysége bővülhet, ezen kívül új gazdasági szereplők telepedhetnek meg városunkban. Ezáltal a helyi gazdaság erősödhet, a helyi adóbevételek növekedhetnek. Az iparűzési adóbevételt az elmúlt 10 évben közel duplájára növelték, mindezt úgy, hogy a legkisebb forgalmú cégek számára 0%-ra csökkentették ezt az adóterhet. A város célja az, hogy a következő években ezt ismét megduplázzák, leginkább a gazdasági tevékenység növekedésének ösztönzésével, új szereplők belépésével. Az önkormányzathoz az elmúlt időszakban több olyan megkeresés érkezett, amely kapcsán nyilvánvalóvá vált, hogy szükséges kialakítani egy olyan gazdasági területet, ahol magas hozzáadott értékű, leginkább kutatás-fejlesztési tevékenység folytatására alkalmas feltételek biztosíthatóak. Több területet is megvizsgáltak, amely alkalmas lehetne erre a szerepre, azonban a tulajdonjogi kérdések és közművesítés tekintetében eltérőek a különböző területek adottságai. Az önkormányzat tulajdonát képezi az érdi „Gulyás tanya” néven ismert terület, amelynek hasznosításáról a csütörtöki ülésén dönt Érd MJV közgyűlése.

Címkék