Kézilabda: öt érdi a szűkített vb-keretben!

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott tizenkilenc fősre szűkítette le a decemberi németországi világbajnokságon és azt azt megelőző Möbelringen-Kupán résztvevő magyar keretet.

Hasonló tartalmaink:

Mint korábban beszámoltunk róla,  Kim Rasmussen előzetesen az ÉRD hat játékosának szavazott bizalmat a decemberi világbajnokságra. A 28 fős névsorban Szabó Edina együtteséből Janurik Kinga, Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett, Gávai Szonja, Tóth Gabriella és Kiss Nikolett volt megtalálható, azonban a szűkített listára utóbbi már nem került fel, így ő nem lesz ott a vb-n.

– Magyarország több remek kapussal rendelkezik, Bíró Blanka kiemelkedő formában játszik, a jelenlegi Ferencvárosnak kulcsjátékosa. Mellette egy olyan kapusra van szükségünk, aki kicsit más stílusú. Kiss Éva remekül véd a Győrben, akárcsak Janurik Kinga Érden, utóbbi játékos a gyors indításoknál véleményem szerint a legjobb Magyarországon, így ő került be a keretbe. A legjobb csapatot keressük, számos szempontot kell figyelembe vennünk, és nagyon fontos, hogy a jó játékosok jó atmoszférájú és jó szellemű válogatottat alkossanak – idézi a honi szövetség honlapja Kim Rasmussent.

Kiss Nikolett mellett Kiss Éva (Győr), Szikora Melinda (FTC), Faluvégi Dorottya (FTC), Planéta Szimonetta (Chambray, francia), Triscsuk Krisztina (Kisvárda) Szucsánszki Zita (FTC), Sirián Szederke és Hársfalvi Júlia (mindkettő DVSC) maradt ki a szűkített listából.

A klubokat illetően az FTC hét, az ÉRD öt, a Győr három, a Siófok, a Fehérvár és a Dunaújváros és a Budaörs egy-egy játékost ad a magyar válogatottba.

A magyar válogatott a december elsején kezdődő és 17-ig tartó németországi világbajnokságon a Bietigheim-Bissingenben rendezett B-csoportos küzdelmekben lesz érdekelt, ahol Norvégiával, a Jamina Robertset is soraiban tudó Svédországgal, valamint Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal küzd meg.

Az érdi játékosok közül a spanyol Mireya González két francia társa, Julie Foggea és Coralie Lassource ellen is meccselhet a Trierben rendezett A-csoportos megmérettetéseken, továbbá Katarina Krpezs-Slezák a szerbekkel Lipcsében fog játszani, így az idegenlégiósokkal együtt tizen is ott lehetnek a világbajnokságon.

A magyar női kézilabda-válogatott 28 fős bő kerete a világbajnokságra:
Kapusok:
 Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK KINGA (ÉRD)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Lukács Viktória (FTC)
Jobbátlövők:  Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Háfra Noémi (FTC) Tomori Zsuzsanna (Győr)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Kovacsics Anikó (FTC) TÓTH GABRIELLA (ÉRD)
Beállók: KISFALUDY ANETT (ÉRD), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC)
Balátlövők: KLIVINYI KINGA (ÉRD), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Szekeres Klára (FTC), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK SZANDRA (BUDAÖRS)
Balszélsők: GÁVAI SZONJA (ÉRD), Schatzl Nadine (FTC)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István

Női kézilabda világbajnokság, 2017. december 1-17., Németország, Csoportbeosztás:
A-csoport (Trier): Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay
B-csoport (Bietigheim): Norvégia, Svédország, Csehország, Magyarország, Argentína, Lengyelország
C-csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia
D-csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

A magyar válogatott csoportmérkőzései a B-csoportban:
December 2., 20.30: Norvégia– MAGYARORSZÁG
December 3., 18.00: MAGYARORSZÁG –Svédország
December 5., 14.00: MAGYARORSZÁG –Argentína
December 7., 14.00: Lengyelország– MAGYARORSZÁG
December 8., 18.00: Csehország– MAGYARORSZÁG
A csoportmérkőzések helyszíne: Bietigheim-Bissingen, EgeTrans Arena

Az A- és B-csoport továbbjutóinak nyolcaddöntős mérkőzéseire  Lipcsében kerül sor, az Arena Leipzigben. A negyeddöntők helyszínei Lipcse és Magdeburg, az elődöntők, a döntő és a bronzmérkőzés helyszíne Hamburg.

Címkék