Aradszki: A Soros-terv „kézzelfogható és fenyegető valóság”

A jelenleg zajló nemzeti konzultáció végső soron azt a vitát nyitja meg, hogy milyen Európában szeretnénk élni, és ebben hogyan képzeljük el Magyarország jövőjét – hangsúlyozta Aradszki András, Érd és a térség országgyűlési képviselője november havi sajtótájékoztatóján. Az NFM energiaügyekért felelős államtitkára azt mondta, azt várják, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultációban, töltsék ki a kérdőívet, írják le véleményüket. A magyar lakosság véleménye „komoly munícióként” szolgál a kormány számára.

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András felhívta a figyelmet arra is, hogy november 14-én 18 órától Védjük meg Magyarországot címmel lakossági fórumot rendeznek Törökbálinton a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. Az esemény vendége Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter lesz, az eseményre mindenkit szeretettel várnak.

Országos ügyeket illetően Aradszki András beszámolt arról, hogy az orvosok, ápolók és szakgyógyszerészek a jövő hónapban már emelt összegű bért kapnak a november elsejétől hatályba lépett alapilletmény-emelésnek köszönhetően. Az egészségügyiek idei béremelése a tavaly nyári ágazati megállapodás második lépése: 2016 szep­temberében volt az első, míg a harmadik és negyedik 8-8 százalékos, kizárólag a szakdolgozókra vonatkozó emelés 2018, illetve 2019 novemberében esedékes.

Munkahelyteremtő beruházásokra több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 mikro-, kis- és középvállalkozás a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján. A támogatással mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat. Aradszki András reményét fejezte ki, hogy a térségből is sokaknak sikerült eredményesen pályázni.

Havonta ötvenezer forintos támogatást kaphatnak nyugdíjuk mellé 2018-tól azok, akik legalább 20 évig otthon ápolták gyermeküket. Aradszki András kifejtette, hogy a törvényjavaslat szerint a tartós ápolást végzők időskori támogatását az kaphatja meg, aki gyermekét – ideértve a már nagykorú gyermeket is – az öregségi nyugdíjra való jogosultságot megelőzően legalább 20 évig saját háztartásában gondozta és ezért ápolási díjat kapott, valamint az ellátás formája legalább egy évig emelt összegű vagy kiemelt ápolási díj volt. Ha a szülő a gyermekét 20 évig otthon gondozta, de ezalatt nem csupán ápolási díjban, hanem a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után folyósított családtámogatási ellátásban (gyermekgondozási segélyben) részesült, a gyes idejét – legfeljebb 10 éves időtartamban – hozzá lehet számítani a 20 éves gondozási időszakhoz.

Helyi ügyekkel kapcsolatban az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy jól haladnak a Modern Városok Program beruházásai, véleménye szerint kielégítő az ezekkel kapcsolatos lakossági kommunikáció. A rendőrség építésével kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy tavasszal átadhatják az épületet. Elégedettségének adott hangot, hogy ötven százalékos készültségi szinten áll a parkvárosi óvoda építése, amelyet a Modern Városok Programból finanszíroznak a Burkoló és a Búvár utca között, a Favágó utca sarkán és várhatóan márciusban megnyitják.

Gratulált az államtitkár a Marianum Iskola igazgatójának, aki a közelmúltban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért díj arany fokozatát vehette át a. A díj a katolikus közoktatásban adható legmagasabb elismerést jelenti.

Címkék