Krajnyák már három éremnél jár a római vb-n

Krajnyák Zsuzsanna a tőrözők „A” sérültségi kategóriájának megnyerése után a párbajtőrözők viadalán is diadalmaskodott a Rómában zajló kerekesszékes vívó világbajnokságon, míg a női párbajtőr csapatban a szintén érdi Dani Györgyivel, valamint Veres Amarillával és Fóris Erikával kiegészülve bronzérmes lett.

Hasonló tartalmaink:

Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőrözők „A” sérültségi kategóriájában, a csoportkörből másodikként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a tizenhat között izraeli riválist győzött le. A negyeddöntőben kiélezett csatában, 15:14-re nyert a lengyel Marta Fidrych ellen. A négy között könnyed győzelemmel búcsúztatta ukrán riválisát, majd a fináléban 15:9-re verte a hongkongi Yu Chi Yee-t, így aranyérmes lett.

Dani Gyöngyi a „B” sérültségi kategóriában a csoportkört negyedikként teljesítette, majd a legjobb nyolc között vereséget szenvedett orosz riválisával szemben, így hetedikként végzett.

A magyar női párbajtőrcsapat a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon bronzérmesként zárt, miután a Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi, Fóris Erika alkotta együttes a negyeddöntőben 45:29-re verte a thaiföldieket, majd a négy között 40:29-re kikapott az oroszoktól, végül a harmadik helyért rendezett összecsapáson 45:26-ra múlta felül Lengyelországot.

Címkék