Több kosárnyi szeretet

Fiatalok a kisgyermekes családokért elevezéssel indult adománygyűjtő kezdeményezés a hétvégén, a NOE és a Három királyfi, három királylány mozgalom kezdeményezésében. Országszerte huszonöt üzletben várják az adományokat vasárnap estig. Érden a Kálvin téri Príma üzletben gyűjtenek  a fiatalok.

Hasonló tartalmaink:

Ez az adománygyűjtő akció azért különleges, mert fiatalok gyűjtenek a kisgyermekes családoknak. Mint Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke az Inforádiónak adott interjújában elmondta, az akcióban országszerte 3-400 fiatal vesz részt, akik rászánják a hétvégéjüket, elmennek, pakolnak, segítenek, jelen vannak, és ott lesznek az átadásnál is, hogy megéljék az adakozás örömét is.

Érden a Kálvin téri Príma üzletben találkozhatnak az adományozni kívánók az fiatalokkal, akik a helyi nagycsaládos egyesület, az Ága-Boga tagjai közül kerülnek ki. Szombat délelőtt a kilencéves Hunor és a tizenhárom esztendős Botond vett részt a gyűjtésben, édesanyjuk, Bódizs Éva segítségével.
– Sok élelmiszert gyűjtöttünk össze, ez már a harmadik bevásárlókocsi, mióta itt vagyunk. Úgy látjuk, örömmel adományoznak az emberek – mondta Botond, hozzátéve: aki betesz a kosárba egy-egy adományt, az egy plüss szívet kap cserébe.
– Mi öten vagyunk testvérek, most ketten vagyunk itt, de a testvéreink is szoktak segíteni. Azért jó ez az adományozó akció, mert így másoknak esélyt tudunk adni arra, hogy teljesebb életet éljenek – mondta a fiatalember.
Édesanyjuktól megtudtuk azt is, hogy az adományozók közt sok nyugdíjas  van, de fiatal párok is szívesen adakoznak.
– Tegnap egy fiatal pártól egy karton lisztet kaptunk – ez nagyon jó érzés volt, annál is inkább, mert tíz család örül majd neki. Az összegyűjtött adományokat nemcsak a tagcsaládjaink között osztjuk szét, hanem a hozzánk forduló, nehéz helyzetben élő családoknak juttatunk belőle. Jól jön mindenféle tartós élelmiszer – jellemzően lisztet, cukrot, olajat kapunk -, az ünnepek előtt a szaloncukor, az édesség. A bébiételeknek, pelenkáknak, babaápolási cikkeknek is nagyon örülünk, hiszen ezzel az akcióval kifejezetten a kisgyermekes családokat segítjük – mondta Éva.
Aki adományozni szeretne, az Ága-Boga önkénteseit vasárnap estig megtalálja a Kálvin téri üzletben. Jövő hétvégén ugyanitt folytatódik az akció, a rákövetkezőn pedig a Tesco áruházban gyűjtenek.
Címkék