Megújult a Tusculanum tagóvoda

Az energetikai felújításon átesett Tusculanum tagóvodában tartott ma sajtótájékoztatót dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester. Mint elhangzott, a Tusculanum tagóvoda, az Érdi Kincses Óvoda és az Apró Falva Bölcsőde épületegyüttesének energetikai felújítását a magyar állam és az EU vissza nem térítendő támogatásként 250 millió forinttal támogatta.

Hasonló tartalmaink:

A több mint kétszáz gyermeknek otthont adó Tusculanum óvoda kivitelezési munkálatai tavasszal indultak a Modern Városok Program keretében. Szigetelték a lapostetőt, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot és a lábazatot, korszerűsítették a fűtést. A felújítás ősszel fejeződött be, az épület műszaki átadása is megtörtént. Mint T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, a munkálatoknak köszönhetően az intézmény épületenergetikai besorolása hat kategóriát javult.

– Bízom benne, hogy a további működtetés, üzemeltetés korszerűbb és olcsóbb lesz a fenntartó, azaz a város számára – hangsúlyozta T. Mészáros András, kiemelve: a Modern Városok Programja történelmi lehetőség a városnak; olyan lehetőséget kapott a város, ami az elmúlt száz esztendőben nem állt rendelkezésére.

Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: a Modern Városok Program keretében számos beruházás valósult és valósul meg a jövőben Érden: több mint százmilliárd forint érkezik a városba, amely összegből többek között az oktatási, egészségügyi intézmények is megújulnak.


– A kormány kiemelten kezeli a gyermekeket nevelő családok életkörülményeinek javítását. Fontos az oktatási, nevelési intézmények építése, korszerűsítése, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok bátrabban merjenek gyermeket vállalni. Az óvodai korszerűsítéssel – mint amilyen ez a beruházás is – csökkennek az energetikai költségek. A fűtéskiadáson megtakarított pénzt a gyermekek nevelésére, a játékok beszerzésére tudjuk fordítani, és ha úgy alakul a költségvetés, tovább folytathatjuk az óvodapedagógusok bérének emelését is – hangsúlyozta Aradszki András, kiemelve az óvónők munkájának fontosságát.

– Kívánom, hogy az óvoda harmonikus, alkotóerőben teljes közösség legyen. A tárgyi feltételek egyre jobbak, és azon van mind a kormány, mind a város, hogy ezen a helyzeten még inkább javítsunk, és tovább folytassuk azt a programot, ami a demográfiai helyzetünk javítását szolgálja – mondta Aradszki András, aki azzal zárta szavait: büszke arra, hogy választókerületében minden, a KEHOP-program keretében energetikai korszerűsítésre pályázó oktatási intézmény támogatást nyert.

Címkék