Tizenöt szakma a terítéken

Tizenöt szakmával ismerkedhettek meg szerdán azon a nyolcadikos diákok és szüleik, akik ellátogattak a Kós szakképző iskola nyílt napjára. Az általános tájékoztatás mellett előadásokon, szakmai bemutatókon vehettek részt a diákok, sőt, a kézügyességüket is kipróbálhatták.

Hasonló tartalmaink:

Több mint háromszázötvenen látogattak el szerdán a Kós iskola nyílt napjára; az érdeklődők száma százzal magasabb volt, mint tavaly. Mint Dózsa Lajos igazgató fogalmazott, a szülők és a gyerekek láthatóan felismerték, hogy egy jó szakma biztos alapot jelent.

Az intézményvezető a megnyitón hangsúlyozta: nem gond, ha egy nyolcadikos még nem tudja, mi lesz, ha felnő; nem baj, ha hosszú élete folyamán több szakmát szerez, és több lábon áll az életben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2018/19-es tanévben tizenegy szakmában indít szakközépiskolai osztályt: cukrász, szakács, pincér, eladó, festő-mázoló-tapétázó, karosszérialakatos, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, villanyszerelő, szerszámkészítő, gépi forgácsoló és hegesztő. Emellett autószerelő, kereskedő, irodai titkár, közszolgálati ügyintéző szakgimnáziumi osztályok indulnak. Mint Dózsa Lajos elmondta: legnépszerűbb a közszolgálati ügyintéző, valamint a vendéglátóipari szakmák, ahol három-négyszeres a túljelentkezés.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jó tudni, hogy a hiányszakmának számító hegesztő, központifűtés-szerelő, a gépi forgácsoló, a szerszámkészítő és a villanyszerelő szakokon a diákok plusz 10-30 ezer forint tanulmányi ösztöndíjat kapnak havonta – nem véletlen, hogy ezek iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

A szakképző iskolában felvételi vizsga nincs, az általános iskolából hozott pontok számítanak (az 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi jegyei alapján). Figyelembe kell venni a pályaalkalmassági vizsgálat eredményét is, amit ajánlatos még a jelentkezés előtt elvégeztetni (ebben a háziorvos tud segíteni).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aki lemaradt a nyílt napról, vagy szeretne többet tudni és kipróbálni, az részt vehet a Nyitott műhelyek rendezvényen, amit november 29-én tartanak, 8.30 és 12 óra között a Kós szakképző iskolában.

Több beiskolázási információt itt talál.

Címkék