Fókuszban a természettudomány

Ez a hét a természettudományokról szólt az Érdligeti iskolában: a diákok még mélyebben elmerülhetnek a fizika, kémia, földrajz és biológia tantárgyak rejtelmeiben. A programok nemcsak a felsősöknek, hanem a negyedikeseknek is szóltak; a cél az volt, hogy minél többen kedveljék meg a természettudományokat. 

Hasonló tartalmaink:

Mivel általában nem túl kedveltek a természettudományos tantárgyak, főleg a fizika-kémia, ezért igyekszünk egy olyan látványpedagógiát bevezetni az iskolában, amely elősegíti, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek ezekhez a “nehéz” tantárgyakhoz. Innen is jött az ötlet, hogy tartsunk tematizált hetet, amikor a diákok maguk is kísérletezhetnek – mondta érdeklődésünkre Hajdu Hajnal tanárnő.

Mindezeket egy külön szaktanteremben végezték, ahol a tanórák mellett felzárkóztatás, tehetséggondozás, versenyekre és felvételire való felkészítés és szakkörök is folynak. Szoros kapcsolatot ápolnak a Vörösmarty Gimnázium természettudományos és matematika munkaközösségével, rendszeresen látogatják a laboratóriumukat és tanulmányi versenyeken is részt vesznek.

Pénteken látványos kísérletekkel teli show zárta a programokat, volt “minden, ami durran vagy lángol”, és  ebben is a természettudományok iránt elkötelezett nyolcadikosok segítettek Hajdu Hajnalnak.

 

 

 

Címkék