SK adventi naptár ötletek

A következő időszakban segítünk készülni az ünnepekre. Minden héten 10-10 ötletet mutatunk, hogyan lehet otthon, saját készítésű adventi naptárral, adventi koszorúval, szaloncukrokkal, karácsonyfa díszekkel, karácsonyi ajándékokkal meglepni a család apraját-nagyját. Kezdjük ezen a héten az adventi naptárakkal. A többségük gyorsan, könnyen elkészíthető és csak néhány alapanyagra lesz szükség. Jó készülődést kívánunk!

Hasonló tartalmaink:

Nálatok is azzal kezdődik mostanában minden reggel, hogy csemetéd beugrik az ágyatokba izgatottan, miközben neked szegezi a nagy kérdést: „Mikor lesz már karácsony? Mennyit kell még aludni addig?” Régebben sem volt ez másképp. Akkor is türelmetlenül várta minden kis apróság a szent estét. Állítólag az adventi naptár feltalálója, egy bizonyos Gerhard Lang is így volt ezzel gyerekkorában, ezért édesanyja papírból gyertyákat készített, amik közül egyet-egyet minden nap feltűzhetett a kis Gerhard egy kartonra. Felnőttként aztán elkezdte nyomtatni az adventi naptárakat a 20. század elején, bár ez még teljesen másmilyen volt, mint a ma kapható, minden napra kis ajándékot (általában csokit) rejtő verzió.

Összegyűjtöttünk 10 tippet szép, könnyen elkészíthető, saját adventi naptár készítéséhez. Hogy mit rejtsél el bennük, azt a fantáziádra bízzuk, hiszen nálad jobban senki sem ismeri szeretteid (legyenek az kicsik vagy nagyok) vágyait. (A képek többségén 25-ig beszámozott naptárakat láthatsz, ez ne zavarjon meg, csak azért van, mert az Egyesült Államokban dec. 25-én reggel nyitják csak ki a karácsonyi ajándékokat a gyerekek. Erről bővebben majd egy következő cikkünkben olvashatsz.)

sk_adventi naptár 1

Egyszerű, mégis gyönyörű: ha van egy felesleges ruhaanyagod, vágd fel 24 négyzet alakú darabra, és csomagold beléjük a meglepetést. Számozd be (pl. ruhafilccel) a batyukat, és aggasd fel őket.

sk adventi naptár_2

Ha vannak otthon kicsi, üres dobozaid (nem kell boltban kapható ajándékdoboznak lennie, jó a gyufásdoboz is ), azokba is teheted az apró meglepetéseket, aztán csak vond be őket csomagoló papírral, és írd vagy ragaszd rájuk a számokat 1-24-ig. Végül ragaszd fel őket egy kartonra, ha van kedved, csinálj neki keretet, itt képkeret van, de lehet azt is csomagolópapírból készíteni.

sk adventi naptár_3

Az előbbihez hasonlóan, csak épp üres wc papír gurigából készül ez a verzió. Tedd bele az ajándékot, csomagold be előbb fehér, majd karácsonyi csomagolópapírba, mint egy szaloncukrot, számozd be őket, aztán ragaszd ezeket is egy kartonra.

sk adventi naptár_4

Ha nincs sok időd bíbelődni, és a muffinsütőd sincs annyira ramaty állapotban, ez épp neked való megoldás lehet. A formákba rakhatsz muffinpapírokat is, és azokba tedd a meglepetéseket, végül csak ragaszd le őket egy-egy nagyobb matricával, és számozd be őket. (Ha 12 db-os a sütőd, kettőt kell majd használnod).

sk adventi naptár_5

Kicsit több alapanyagot és időt igényel ez a megoldás, de a végeredményért megéri. Ha van barna papír poharad, egy lépést meg is spóroltál, ha nem, akkor barna kartonpapírral vonj be 24 műanyag vagy papírpoharat. Ragassz rá két-két, kreatív hobbi boltokban kapható szemet. Aztán a szintén itt beszerezhető barna filcből vágjál agancs formákat, piros vagy rózsaszín filcből pedig kis kör alakú orrot, ragaszd ezeket is a poharadra. Végül felül, két oldalt lyukaszd ki őket, egy szalagot húzz át rajtuk, és vágd le akkorára, hogy azért fel tudd majd csipeszelni őket. Ehhez még 24 beszámozott csipeszre lesz szükséged.

sk adventi naptár_6

Minimalista megoldás nagyobbaknak: barna papírtasakokat számozz be, tedd beléjük a meglepetéseket, és tűzd fel őket egy ruhaszárító kötélre.

sk adventi naptár_7

Ha vannak kinőtt, nem annyira elrongyolódott gyerek zoknijaitok otthon, csipeszelj vagy akassz fel ezekből 12 párat.

sk adventi naptár_8

24 kisebb ajándéktasakot számozz be, és akaszd fel őket egy szalag segítségével.

sk adventi naptár_9

Nagyoknak, akiknek már nem feltétlenül kellenek kicsi ajándékok, írhatsz szép idézeteket, üzeneteket, jókívánságokat, vagy épp közös program-, játékötleteket minden napra. Csak hajtsd össze, és tedd bele egy befőttes üvegbe.

sk adventi naptár_10

A dió igazi karácsonyi csemege, rendkívül ötletes a belőle készült adventi naptár is. Olyanoknak ajánljuk, akik nagyon szeretik a diót. Csak kössünk rájuk egy szép szalagot, ragasszuk rájuk a számokat, és már készen is van a diós adventi naptárunk.

Ti hogy csináltok adventi naptárt? Várunk további ötleteket!

Címkék