Krpez Slezák Katarina magyar állampolgár lett

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában november 28-án magyar állampolgári esküt tett az ÉRD női kézilabda csapatának jobbszélsője, Krpez Slezák Katarina.

Hasonló tartalmaink:

A jobbszélső a főként magyarok által lakott vajdasági Zomboron született, s apai ágon magyar felmenőkkel rendelkezik, származását is figyelembe véve keresett magyar klubot sportolói pályafutásának folytatására – olvasható az ÉRD hivatalos honlapján.

– Példamutató hozzáállása, egyedülálló játéktudása miatt a világ legjobb játékosai közé tartozik. Közel négy éves folyamatos magyarországi tartózkodása alatt annyira megszerette Érdet, hogy véglegesen itt szeretnének letelepedni és a későbbiekben családot alapítani férjével Slezák Daliborral, aki szintén magyar felmenőkkel rendelkezik – teszi hozzá a handballerd.hu.

„Új” nevén Krpez Slezák Katarina az ÉRD színeiben eddigi pályafutása alatt 802 gólt jegyzett 123 mérkőzésen, ezzel a klub valaha volt legeredményesebb játékosa lett nemrég az NB I-ben, Kovács Anna 750 gólját felülmúlva.

A jobbszélső háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokság küzdelmeiben, valamint a Magyar Kupában egyszer-egyszer a dobogó második és harmadik fokán végzett narancs-fekete színekben, és tagja volt az EHF-Kupa elődöntős csapatnak is.

Krpi a 2015/2016-os szezonban az NB I gólkirálynője lett, illetve a szerb válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett a 2013-as világbajnokságon. Kitartása, munkabírása, szorgalma pozitív példát mutat, és ösztönzi a magyar kézilabdázó fiatalokat a sport szeretetére. Jelenlétével erősíti a magyar kézilabdasport legmagasabb színvonalon tartását, származásával pedig a határon túl élő magyar származású utódok anyaországhoz kötődését.

 

Címkék