Női kézi Eb: Rögtön a legjobb lett!

Tudtuk, hogy Krpezs-Slezák Katarina világklasszis, ám az ÉRD szerb jobbszélsője nem csak az együttes szurkolóinak, hanem az egész világnak megmutatta tudását, miután a franciaországi Európa-bajnokságon a lengyelek elleni mérkőzés legjobbjának választották.

Hasonló tartalmaink:

Krpezs-Slezák Katarina csapatkapitányként vezeti a szerb nemzeti együttest, amely az A-csoportban Lengyelország ellen kezdte a tornát. A Nantesban rendezett meccsen a szünetben ugyan még némi meglepetésre a lengyelek vezettek, de a fordulás után jött Katarina Krpezs-Slezák és JelenaLavko, akik vezetésével déli szomszédaink 33–26-ra nyertek. A találkozón a tizenegy gólt szerző Krpezs-Slezákot választották meg a legjobb játékosnak, míg Lavko öt gólt szerzett, JovanaKovacsevics viszont nem volt eredményes.

Ezt követően a szerbek már második meccsükön is túl vannak az Eb-n, azonban a korábbi érdit, JaminaRobertset is a soraiban tudó svédek ellen hiába vezettek a szünetben Krpezsék kettővel (11–13), a második félidőben a svédek fordítani tudtak s 22–21-re győztek. Krpezs ismét a meccs legeredményesebb játékosa lett, hét gólt jegyzett, Lavko pedig kétszer talált be.

A C-csoportban a Tóth Gabriellát is a soraiban tudó magyar válogatott Hollandia ellen kezdte meg szereplését. Kim Rasmussen lányai jól tartották a lépést a németalföldiekkel, hiszen a szünetben is 11–11 volt az állás, a második játékrészt viszont a hollandok három góllal nyerték, s 28–25-ös győzelmet arattak. A mérkőzésen Tóth Gabriella két lövésből két gólt szerzett.

A D-csoportban a MarketáJerábkovával felálló cseh csapat Románia ellen nyitotta a kontinensviadalt. A románok már a szünetre eldöntötték a bresti meccset, mivel ekkor már hatgólos, 17–11-es előnyben voltak. A fordulás után ugyan zárkóztak Jerábkováék, de egyenlíteniük már nem sikerült (31–28). Az érdi balátlövő négy lövésből négy gólt jegyzett.

Ami a folytatást illeti, a második fordulóban a magyar válogatott december 3-án játszik Horvátországgal, míg ugyanezen a napon 21 órától a csehek a norvégokkal néznek farkasszemet.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország (érdi érdekeltségű mérkőzések)
A-csoport, 1. forduló, Nantes

Szerbia–Lengyelország 33–26 (13–14)
Krpezs-Slezák Katarina 11, JelenaLavko 5 gólt szerzett

C-csoport, 1. forduló, Montbéliard
Magyarország–Hollandia25–28 (11–11)
Tóth Gabriella 2 gólt szerzett

D-csoport, 1. forduló, Brest
Románia–Csehország31–28 (17–11)
MarketáJerábková 4 gólt szerzett

A-csoport, 2. forduló, Nantes
Svédország–Szerbia 22–21 (11–13)
Krpezs-Slezák Katarina 7, JelenaLavko 2 gólt szerzett

(kép: Boros Sándor)

Címkék