Krpezs(ék) az élen!

Katarina Krpezs-Slezák 26 góllal vezeti a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság góllövőlistáját, miután az A-csoport harmadik körében Szerbia 30–25-re legyőzte Dániát, így a csoport élén végzett.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD világklasszis jobbszélsőjével felálló szerb nemzeti csapat a csoport első helyének megszerzéséért szállt harcba Dánia ellen Nantesban. Krpezsék kisebb meglepetésre már az első félidőben négygólos előnybe kerültek, majd a fordulás után végül 30–25-re nyertek, amellyel csoportjukat jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megnyerték, így két pontot visznek a középdöntőbe.

A mérkőzésen Krpezs-Slezák nyolcszor volt eredményes, így 26 találattal vezeti a kontinenstorna góllövőlistáját, míg JelenaLavko négyszer vette be a dánok kapuját.

Az Európa-bajnokság az ÉRD női kézilabdacsapatának játékosai számára a december 5-én folytatódik. Tóth Gabriella a magyar válogatottal 21 órától Spanyolország ellen lép pályára Montbéliárdban, míg a cseheket erősítő MarketáJerábkováék 18 órától Németországgal vívnak meg Brestben.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország
A-csoport, 3. forduló, Nantes

Dánia–Szerbia 25–30 (13–17)
Krpezs-Slezák Katarina 8, JelenaLavko 4 gólt szerzett, JovanaKovacsevics nem volt eredményes

 (kép: Boros Sándor)

Címkék