Játszótér épül a mozgáskorlátozott gyerekeknek

Három új játszótér épül Érden a közeljövőben; a megvalósításról szóló beruházási célokmányokat csütörtökön fogadta el a közgyűlés. Az egyik játszóteret úgy alakítják ki, hogy azt mozgáskorlátozott gyerekek is használhassák. A grémium elfogadta az ófalusi, Duna-parti gyógy-, sport- illetve kulturális turisztikai beruházásról szóló beruházási célokmányokat is. Mint Bács István alpolgármester az ülést követően elmondta: a Modern Városok Program bizottsága november 22-én támogatásra érdemesnek nyilvánította az ófalusi fejlesztési programcsomagot, és 1,5 milliárd forintot szavazott meg ennek finanszírozására.

Hasonló tartalmaink:

Három játszótér, köztük egy mozgáskorlátozott gyermekeket is befogadó épül a közeljövőben Érden. Ez utóbbit Fenyves-Parkvárosban, a Betonozó és Festő utca sarkán, alakítják ki, rámpákkal.  A közeli Bádogos utcában a már meglévő játszóteret újítják fel, mellette új kosárlabdapályát építenek.  Tisztviselőtelepen is új játszótér épül: a Képviselő utcában a kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt kikapcsolódást nyújtó parkot létesítenek. A játszóeszközök mellett pihenőpadokat, sakkasztalokat, ivókutat és kerékpártárolót is kialakítanak majd.
A negyedik új játszótér építése már megkezdődött, sőt, hamarosan be is fejeződik a Töhötöm utcában, és amint egy kicsit jobbra fordul az idő, birtokba vehetik a gyerekek.

A közgyűlés elfogadta az ófalusi, Duna-parti gyógy-, sport- illetve kulturális turisztikai beruházásról szóló beruházási célokmányokat. A fejlesztés egy későbbi nagyszabású Duna-parti gyógy-, sport- illetve kulturális turisztikai beruházás előkészítését szolgálja. Mint Bács István alpolgármester az ülést követően elmondta, a Modern Városok Program bizottsága november 22-én támogatásra érdemesnek nyilvánította az ófalusi fejlesztési programcsomagot, és 1,5 milliárd forintot szavazott meg ennek finanszírozására. A támogató okirat december 22-e előtt megszülethet, és, ahogy az alpolgármester hangsúlyozta, bíznak benne, hogy még az idén átutalják a város számlájára ezt az összeget – így kora tavasz tájékán megkezdődhetnek a munkálatok.

A fejlesztés négy nagyobb területet érint: a Minaret környékét, a pincesort és a volt téglagyár területét, valamint a Molnár utcát – és ha lehetséges, a gazdatiszti házat is rendbe teszik.
.
A közgyűlés döntött arról is, hogy a 2018. évben is megköti a mentőtiszti szolgálat működésére irányuló szerződést az INTER-AMBULANCE Zrt.-vel. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az új szolgáltatás bevezetésével az ellátás minősége javult, és a lakossági panaszbejelentések is csökkentek. A mentőtiszti szolgálat működéséhez Érd a jövő évben havi hétszázezer forinttal járul majd hozzá.

Ellenzéki vélemények

Az ülésen a baloldali ellenzék felvetette, hogy nem ártana komplex áttekintő anyagot készíteni arra nézvést, hol vannak olyan helyszínek, ahová játszótereket lehetne a jövőben építeni, mert ezek eloszlása nem egyenletes, így a lakosok hozzáférése sem teljes mértékben megoldott. Bács István alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: ilyen nyilvántartás már korábban született, amikor a játszótér-fejlesztési programot a város benyújtotta az NFM részére – a közgyűlés szavazott is erről.

Pulai Edina (Jobbik) szerint nagyon jó dolog, hogy az egyik teret mozgásukban korlátozott gyerekek is tudják majd használni. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon népszerű lesz ez a létesítmény – jegyezte meg.  a kosárlabdapálya építése szintén jó ötlet, hiszen ezt a népszerű sportágat nagyon szeretik a gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

 

 

Címkék