Nyílt nap az Érdligeti Iskolában

Alsó tagozatból a felsőbe menni sok szempontból változásokkal jár az érintett gyerekek számára. Sőt az Érdligeti Általános Iskolában mindez nem csak a tananyag vagy a tanárok személyének változásával jár, hiszen az intézmény diákjai ötödiktől kezdve már egy másik épületben is folytatják a tanulmányaikat. Többek közt az ilyen váltás előtt álló tanulók szüleinek szólnak az iskola őszi nyílt napjai.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdligeti Általános Iskolában manapság már régi hagyomány, hogy ősszel és tavasszal is nyílt napokra várják a gyermekük iskolai tevékenysége iránt érdeklődő szülőket. A tegnap és ma megtartott őszi nyílt napokra elsősorban a felső tagozatos vagy az oda készülődő diákok szüleit várták, akik bármelyik tanórára beülhettek.

Az igazgatónő elmondta, az alsóból felsőbe átmenet önmagában is okozhat nehézségeket, de mióta az iskolában két különböző helyszínen zajlik az oktatás, azóta a nyílt napokon is mindig kiemelt figyelmet fordítanak a negyedikes tanulók szüleire, akiknek gyermekei ősztől egy új környezetben és új közösségben kezdhetik meg illetve folytathatják tanulmányaikat. Ezért érdemes mihamarabb elkezdeni az ismerkedést.

Vargáné Balog Erika hozzátette, noha a nyílt nap fontos, de alapvetően egy tavaszi szintfelmérőn dől majd el, hogy a most negyedikes diákok az ősztől induló három osztály közül: a reál, a humán vagy az informatikai osztályba kerülnek.

Címkék