Érdi balátlövők különcsatája a vb-n

December elsején a Németország–Kamerun mérkőzéssel kezdődött a női kézilabda-világbajnokság. Az ÉRD női kézilabda csapatát a magyar válogatottban négyen képviselik, míg a svéd, a spanyol és a szerb keretben is egy-egy játékos szerepel Szabó Edina együtteséből.

Hasonló tartalmaink:

1. FORDULÓ

Elsőként az ÉRD-ből a szerb csapatban játszó Krpez Slezák Katarina lépett pályára a németországi világbajnokságon. Déli szomszédaink a D-csoport nyitókörében húsz góllal, 43–23-ra verték Kínát. Az érdi jobbszélső nyolc góljával – Sanja Damnjanoviccsal holtversenyben – csapata legeredményesebb játékosa lett, s több mint 34 percet játszott.

A magyar csapat Norvégia ellen kezdte meg szereplését a B-csoportban, az érdiek közül csak Kisfaludy Anett volt eredményes, ő szerezte a magyarok hetedik és tizenegyedik gólját. Janurik Kinga tizenhárom lövésből ötöt tudott hárítani, így 38%-kal zárta a nyolcgólos, 30–22-es magyar vereséggel végződő mérkőzést. Kisfaludy 37, Klivinyi Kinga 24, Janurik 25, Tóth Gabriella pedig húsz percet töltött a pályán.

Ugyancsak a B-csoportban a svédek meglepetésre három góllal, 33–30-ra kikaptak Lengyelországtól. Jamina Roberts hat lövésből négy gólt szerzett, s 23 percet töltött a pályán. Az ÉRD svéd balátlövője szerezte válogatottja 16., 17., 21., és 24. gólját.

A spanyol csapatban Mireya González nem szerzett gólt az Angola elleni első fordulós mérkőzésen, melyet Carlos Viver csapata 28–24-re nyert meg. A jobbátlövő 14 percet játszott, s egy kétperces kiállítással került jegyzőkönyvbe.

Női kézilabda-világbajnokság, Németország
A-csoport, 1. forduló
Spanyolország–Angola 28–24 (15–13)
Mireya González nem szerzett gólt

B-csoport, 1. forduló
Svédország–Lengyelország 30–33 (15–17)
Jamina Roberts 4 gólt szerzett

Norvégia–MAGYARORSZÁG 30–22 (21–11)
Kisfaludy Anett 2 gólt szerzett, Klivinyi Kinga és Tóth Gabriella nem talált be, Janurik Kinga ötször védett

D-csoport, 1. forduló
Szerbia–Kína 43–23 (21–11)
Krpez Slezák Katarina 8 gólt szerzett

2. FORDULÓ

A második fordulóban a D-csoportos szerbek ismét könnyedén nyertek, áldozatuk ezúttal Kamerun volt. A 34–21-es szerb sikerből Krpez Slezák hat góllal vette ki a részét 28 perc alatt.

A svéd csapat a magyar válogatott ellen folytatta a B-csoportban. A mérkőzés elején az ÉRD két balátlövője, Jamina Roberts és Klivinyi Kinga presztízsharcot vívott egymással, hiszen Klivinyi az első hat magyar gólból négyet vállalt, míg Roberts klasszikus mesternégyest szerzett. A folytatásban Klivinyi a 13. magyar gólt lőtte, míg Roberts a 12. és 15. svéd találatot jegyezte. A mérkőzést végül a svédek nyerték 25–22-re.

Klivinyi 41, Roberts 38 percet játszott. Ami a többi érdit illeti, sem Kisfaludy Anett, sem Tóth Gabriella nem talált be. Előbbi 41 percet, utóbbi viszont alig négy percet töltött a pályán. Janurik Kinga csak egy hétméteres erejéig állt be, de Isabelle Gulldén büntetőjét nem tudta hárítani.

A spanyoloknál Mireya González 35 percet játszott a Paraguay elleni könnyed, 32–15-ös siker alkalmával. A jobbátlövő ez alatt hét lövésből négyszer volt eredményes.

Női kézilabda-világbajnokság, Németország
A-csoport, 2. forduló
Paraguay–Spanyolország 15–32 (6–16)
Mireya González 4 gólt szerzett

B-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG–Svédország 22–25 (11–11)
Klivinyi Kinga 5 gólt szerzett, Kisfaludy Anett és Tóth Gabriella nem talált be, Janurik Kinga egy hétméteresre állt be, melyet nem tudott védeni, Jamina Roberts 6 gólt szerzett

D-csoport, 2. forduló
Kamerun–Szerbia 21–34 (9–20)
Krpez Slezák Katarina 6 gólt szerzett

A németországi világbajnokság további érdi érdekeltségű mérkőzései
December 5.
14.00:
 MAGYARORSZÁG–Argentína (Bietigheim-Bissingen)
18.00: Svédország–Csehország (Bietigheim-Bissingen)
18.00: Németország–Szerbia (Lipcse)
20.30: Románia–Spanyolország (Trier)

December 6.
15.30: 
Szerbia–Hollandia (Lipcse)

December 7.
14.00:
 Lengyelország–MAGYARORSZÁG (Bietigheim-Bissingen)
18.00: Svédország–Argentína (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Spanyolország–Franciaország (Trier)

December 8.
18.00:
 Csehország–MAGYARORSZÁG (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Norvégia–Svédország (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Spanyolország–Szlovénia (Trier)
20.30: Szerbia–Dél-Korea (Lipcse)

Csoportbeosztás:
A-csoport (Trier): Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay
B-csoport (Bietigheim): Norvégia, Svédország, Csehország, Magyarország, Argentína, Lengyelország
C-csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia
D-csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

Az A- és B-csoport továbbjutóinak nyolcaddöntős mérkőzéseire Lipcsében kerül sor, míg a C- és D-csoportból továbbjutó válogatottak Magdeburgban folytatják. A negyeddöntők helyszínei Lipcse és Magdeburg, az elődöntők, a döntő és a bronzmérkőzés helyszíne Hamburg.

Címkék