Janurikék először nyertek a vb-n!

A 29 lövésből tizennégy védéssel záró Janurik Kingát választották a németországi női kézilabda-világbajnokság B-csoportjának harmadik körében lejátszott Magyarország–Argentina mérkőzés legjobbjának.

Hasonló tartalmaink:

A magyar női kézilabda-válogatott első győzelmét aratta a vb-n, miután a norvégok és a svédek elleni vereségek után dél-amerikai ellenfelét könnyedén, 33–15-re győzte le.

Az ÉRD csapatából Janurik Kinga végigjátszotta a mérkőzést, s az argentinok 29 lövéséből 14-et hárított, 48 százalékos védési hatékonyságának köszönhetően pedig a mérkőzés legjobbjának választották. Mellette Kisfaludy Anett 25 percet játszott, s két gólt szerzett, mindkettőt saját kilencméteresén belülről, üres kapura. Klivinyi Kinga 18 percet töltött a pályán, s két lövésből két gólt jegyzett. Tóth Gabriella pedig negyed órát játszott, de nem lőtt kapura.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő Svédország válogatottja fordulatos meccsen győzött 36–32-re a csehek ellen. Jamina Roberts 22 perc játékidő alatt nyolc kísérletből négyszer volt eredményes.

Az A-csoportban rangadót vívott egymással Spanyolország és Románia. Mireya Gonzálezre kulcsszerep hárult a románok ellen, s majd’ 40 percet játszott, ami alatt hét lövésből négyszer volt eredményes, így holtversenyben az FTC-s Nerea Penával csapata legeredményesebb játékosa lett a 19–17-es vereség alkalmával.

A D-csoportban a Krpez Slezák Katarina vezette szerb csapat a házigazda németek ellen lépett pályára, s az ÉRD jobbszélsőjének vezérletével 22–22-es döntetlent értek el. Krpi 12 lövésből hét gólt szerzett, s végig a pályán volt.

Női kézilabda-világbajnokság, Németország

A-csoport, 3. forduló
Románia–Spanyolország 19–17 (9–7)
Mireya González 4 gólt szerzett

B-csoport, 3. forduló
MAGYARORSZÁG–Argentína 33–15 (15–8)
Janurik Kinga lett a mérkőzés legjobbja, Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett 2–2 gólt szerzett, Tóth Gabriella nem talált be

Svédország–Csehország 36–32 (20–14)
Jamina Roberts 4 gólt szerzett

D-csoport, 3. forduló
Németország–Szerbia 22–22 (13–11)
Krpez Slezák Katarina 7 gólt szerzett

A németországi világbajnokság további érdi érdekeltségű mérkőzései
December 6.
15.30: 
Szerbia–Hollandia (Lipcse)

December 7.
14.00:
 Lengyelország–MAGYARORSZÁG (Bietigheim-Bissingen)
18.00: Svédország–Argentína (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Spanyolország–Franciaország (Trier)

December 8.
18.00:
 Csehország–MAGYARORSZÁG (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Norvégia–Svédország (Bietigheim-Bissingen)
20.30: Spanyolország–Szlovénia (Trier)
20.30: Szerbia–Dél-Korea (Lipcse)

Csoportbeosztás:
A-csoport (Trier): Franciaország, Románia, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay
B-csoport (Bietigheim): Norvégia, Svédország, Csehország, Magyarország, Argentína, Lengyelország
C-csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia
D-csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Koreai Köztársaság, Kína, Kamerun

Az A- és B-csoport továbbjutóinak nyolcaddöntős mérkőzéseire Lipcsében kerül sor, míg a C- és D-csoportból továbbjutó válogatottak Magdeburgban folytatják. A negyeddöntők helyszínei Lipcse és Magdeburg, az elődöntők, a döntő és a bronzmérkőzés helyszíne Hamburg.

Címkék