Vörösmarty nap, ötvenedszer

1968-ban vette fel Vörösmarty Mihály nevét az érdi gimnázium. Azóta minden esztendőben megemlékeznek névadójukról a nagy költő születésnapján, december 1-jén. A Vörösmarty nap programjában rendhagyó órák, koszorúzás, múzeumi látogatás és ünnepélyes jelvénytűzés szerepelt, és kiosztották az Év tanára díjat is.

Hasonló tartalmaink:

Az ötödikes és kilencedikes osztályoknak ez volt életük első, és minden bizonnyal legemlékezetesebb Vörösmarty napja: ez a két évfolyam december 1-jén kapta meg az iskola pajzs alakú jelvényét a délelőtti ünnepségen.

A diákokra többféle, évfolyamonként változó programok vártak ezen a napon: több osztály Vörösmarty sírjánál koszorúzott, illetve reformkori sétát tett a Kerepesi temetőben, mások a Magyar Földrajzi Múzeumba látogattak. Sok diákra rendhagyó matematika, illetve magyaróra várt, aki pedig már a továbbtanulással foglalkozott, az részt vehetett a gimnázium volt diákjainak – jelenlegi egyetemi hallgatók – pályaorientációs előadásain.

Mint Szilasné Mészáros Judit igazgató tudósítónknak hangsúlyozta: ez a nap gimnáziumi identitás fontos ünnepe.
– Tizedik alkalommal adtuk át a Vörösmarty napon az Év tanára díjat, amit a kollégák szavazati alapján kap az, aki sokat tett intézményünkért. Idén ezt a díjat Kállayné Szerényi Júlia vehette át – zárta szavait az igazgatónő.

A Vörösmarty napon nemcsak a költő sírjánál koszorúztak a Kerepesi temetőben: a DÖK képviselői az iskola bejáratánál lévő dombormű előtt rótták le tiszteletüket.

 

Címkék