46 esztendős a Bukovinai Székely Népdalkör

Ünnepelni gyűltek össze a Bukovinai Székely Népdalkör tagjai az Érdi Bukovinai Székelyek Egyesülete szervezésében a Magyar Földrajzi Múzeumban. múlt pénteken. A találkozó tisztelgés volt a 135 éve született, és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán előtt, egyben születésnapi ünnepség is: a népdalkör 46 esztendős.

Hasonló tartalmaink:

A Bukovinai Székely Népdalkört 46 évvel ezelőtt alapította Kóka  Rozália – aki ma már Magyar Örökség díjas mesemondó, a Népművészet Mestere –, de a családias és baráti hangulatú megemlékezés korántsem csak a csoport sikereit, eredményeit vette számba; tisztelegtek a magyar a népdalkincs elkötelezett gyűjtője, a 135 éve született, és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán előtt is.

Az 1971-es megalakulásról, az indulás pillanatáról, az ismertté és elismertté válás folyamatáról és mindarról, amit a városnak az együttes jelent, megemlékezett Kéri Mihály önkormányzati képviselő, a köznevelési és művelődési bizottság elnöke is.

A Bukovinai Székely Népdalkör, az  Érdi Bukovinai Székelyek Egyesülete  köszöntötte a munkában már részt venni nem tudó, „nyugdíjba vonuló” tagjait: a 95 esztendős Fazekas Aurélnét, Vilma nénit, Illés Endréné Ágotát, Nagy Józsefet és feleségét, Vilma nénit, Domokos Lajost és nejét, Rózsika nénit.

 

Címkék