Mikulás invázió Érden

Szerdán sok dolga akadt Érden a Mikulásnak: végiglátogatta a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, hogy megajándékozza a jó gyerekeket – mint kiderült, Érden minden gyerek jó volt idén. Este pedig megmozgatta a gyerkőcöket, hogy levezessék a szaloncukrokkal és egyéb nasikkal bevitt fölösleges energiát.

Hasonló tartalmaink:

A Pöttöm Sziget Bölcsődében még az anyaaaaaaa, anyaaaaát mantrázó apróságok szája is mosolyra görbült, mikor belépett hozzájuk a Mikulás, hogy mindegyikőjüknek egy-egy csomagot adhasson át. A Kutyavári Ovi gyerekei versekkel, énekekkel, rajzokkal és egy kis inni-, harapnivalóval fogadták a messzi Északi-sarkról érkező Mikulást. A nagyszakállú nemcsak csomagokat osztott szét, de emlékeztette a gyerekeket olyan alapvető dolgokra is, hogy fogat kell majd mosni a csoki- és a cukorevés után, és hogy szép hangosan illik megköszönni az ajándékot.

Este végül a Fő téren a „Zsolti bácsi-féle” Mikulás mozgatta meg a gyerekeket, akik a hideg ellenére lelkesen követték minden utasítását: volt fel-lefutkorászás, körbe-körbe szaladgálás, távolba nézés, krampusz üldözés, ami  aztán a résztvevőknek köszönhetően átcsapott Mikulás kergetésbe, és persze közös fényképezkedés.

Akit mégis elkerül volna a Mikulás, az se szomorkodjon, mert pénteken a Parkvárosi Közösségi Házban, illetve szombaton a Szepes Gyula Művelődési Központban még találkozhat vele.

Címkék