Mikulás-meglepetés ezerötszáz gyereknek

Érdre nem rénszarvasok vontatta szánon, hanem lovas kocsin érkezett idén a Mikulás, ezerötszáz gyerek örömére, akikhez a Simonpusztai Lovasparkban látogatott el a nagyszakállú. A kicsikre különféle programok és lovasbemutatók vártak a  Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület hagyományteremtő Mikulás-napján, amelynek megvalósulását az önkormányzat és több támogató segítette, fővédnöke pedig dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő volt.

Hasonló tartalmaink:

A szervezők ezerötszáz érdi és környékbeli óvodást, kisiskolást láttak vendégül ezen a  szerdai  rendezvényen, amely – mint Aradszki András fogalmazott köszöntőjében – Magyarország legnagyobb lovas Mikulás-napja volt. A politikus hangsúlyozta: nagy öröm, hogy ilyen sok gyermek eljött, hiszen felnőve ők viszik majd tovább a lovas hagyományokat. Az is fontos, hogy szorgalmas, elkötelezett felnőttek szolgálják a lósportot és a gyerekek jövőjét – tette hozzá.

A kicsiket T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, sok-sok ajándékot és finomságot kívánva nekik. A városvezető a szervezőknek megköszönte a sok munkát, a tankerületnek pedig az együttműködést.

Dr. Korein László, a hagyományőrző egyesület azt hangsúlyozta: szeretnék megvalósítani az esélyegyenlőséget az általános iskolai lovas oktatásban, és elérni, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek és családok bekapcsolódhatnának a széles körű együttműködéssel megvalósuló programba.

A Mikulás-nap számtalan meglepetést, bemutatót tartogatott a gyerekeknek, akik lóhátra is ülhettek. A legnagyobb öröm azonban a Mikulás látogatása volt, aki lovas kocsin érkezett Simonpusztára, és minden gyermeket ajándékcsomaggal lepett meg. A délután folyamán sor került az alsó tagozatosoknak hirdetett lovas rajzpályázat – amelyre 147 alkotás érkezett – eredményhirdetésére is; hat gyermek rajzát díjazták a szervezők a hagyományteremtő simonpusztai Mikulás-rendezvényen.

A rajzverseny nyertesei:

1-2. osztályosok:
1. Kubitsch Karina, Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
2. Labant Lehel, Diósdi Eötvös József Általános Művelődédi Központ Általános Iskolája
3. Bánrévi-Bíró Luca, Diósdi Eötvös József Általános Művelődédi Központ Általános Iskolája

3-4. osztályosok:
1. Ehret Lilla, Diósdi Eötvös József Általános Művelődédi Központ Általános Iskolája
2. Ványi Gréta, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium
3. Asztalos Alma, Diósdi Eötvös József Általános Művelődédi Központ Általános Iskolája

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék