Lovas szánon jött a Mikulás
2018
dec. 6

Lovas szánon jött a Mikulás

Két ló húzta, szán repítette a nagyszakállút a krampuszokkal és a Hótündérrel együtt a Simunpusztai Lovasparkba csütörtökön kora délután, az ország legnagyobb lovas Mikulás ünnepségén résztvevő közel 1000 környékbeli alsós és óvodás gyermek legnagyobb örömére.

Tovább...
Interaktív történelmi vágta
2018
nov. 26

Interaktív történelmi vágta

A november elején megtartott kiképzéssel egybekötött nyílt nap után vasárnap a nagyközönség előtt ismét megmutatták magukat a huszárok, akiknek ezúttal is három napos kiképzést szerveztek a Simonpusztai Lovasparkban - a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel karöltve. A rossz idő ellenére a lovasparkba ellátogató érdeklődőket a szervezők végigkalauzolták hazánk történelmének főbb állomásain - a lovak és lovasaik segítségével. Volt itt ágyúdörgés, huszár karüsszel, sőt még lovas birkózás is.

Tovább...
Nyergelj, fordulj!
2018
nov. 3

Nyergelj, fordulj!

Csütörtöktől egészen szombatig a huszárokat és a polgárőröket kemény képzés, a közönséget pedig programokkal gazdag, élményteli nyílt nap várta Simonpusztán, ahol otthont adtak a huszárok és polgárőrök alaki, földi és lovas képzésének a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség szervezésében.

Tovább...
Huszárok pattannak nyeregbe Simonpusztán
2018
okt. 30

Huszárok pattannak nyeregbe Simonpusztán

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület újabb mérföldkőhöz érkezett: megkezdte az együttműködést a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel.

Tovább...
A lovas hagyományok jegyében
2018
okt. 23

A lovas hagyományok jegyében

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület adott otthont 2018. október 20. és 22. között a Pest Megyei Lovas Sportági Szövetség Pest megyei díjugrató döntőnek. A döntő, rendhagyó módon, a lovas hagyományok jegyében, magyar huszárok díszelgése mellett került megnyitásra.

Tovább...
Újra a Nemzeti Vágtán Érd
2018
szept. 17

Újra a Nemzeti Vágtán Érd

Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 11. Nemzeti Vágta döntőjét. A nemzetközi futamot Kína lovasa nyerte, míg a kishuszár vágtán Kolumbán Örs-István, Sepsiszentgyörgy lovasa aratott győzelmet Fatima nevű pónilován. Közel egy évtized után Érd ismét versenybe szállt a versenyen, ahol a 12. előfutamban volt érdekelt.

Tovább...
Egy nap a lovas hagyományok jegyében
2018
jún. 16

Egy nap a lovas hagyományok jegyében

Első alkalommal rendezte meg szombaton a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület a Simonpusztai Nyárindító Gyermekfesztivált. Az egész napos ingyenes, jótékonysági rendezvény segítségével a családok belekóstolhattak a lovasélet szépségeibe. Bemutatókon elevenítették fel a huszár és lovas hagyományokat, lehetett íjászkodni, megismerkedni a honvédséggel, no és lovagolni is. A Nemzeti Lovas Színház délután musical- és operettrészletekkel, este családi rockoperával szórakoztatta a közönséget.

Tovább...
Ősztől indul az iskolai lovasoktatás Simonpusztán
2018
márc. 2

Ősztől indul az iskolai lovasoktatás Simonpusztán

Megnyitotta kapuit az Érdhez közeli Simonpusztán az a fedett lovarda, amelyben az iskolások ősztől kezdhetik meg az ismerkedést a lovassporttal. Azzal, hogy minden iskolás gyermek számára elérhetővé teszi a lovaglást, megteremti az esélyegyenlőséget a lovasoktatásban – hangsúlyozta az átadó ünnepségen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő.

Tovább...
Mikulás-meglepetés ezerötszáz gyereknek
2017
dec. 7

Mikulás-meglepetés ezerötszáz gyereknek

Érdre nem rénszarvasok vontatta szánon, hanem lovas kocsin érkezett idén a Mikulás, ezerötszáz gyerek örömére, akikhez a Simonpusztai Lovasparkban látogatott el a nagyszakállú. A kicsikre különféle programok és lovasbemutatók vártak a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület hagyományteremtő Mikulás-napján, amelynek megvalósulását az önkormányzat és több támogató segítette, fővédnöke pedig dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő volt.

Tovább...