Huszárok pattannak nyeregbe Simonpusztán

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület újabb mérföldkőhöz érkezett: megkezdte az együttműködést a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel.

Hasonló tartalmaink:

Mint azt az egyesület sajtóközleményében kifejti, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség céljai egy irányba mutatnak, így a jövőben a közös munka során, egymás tevékenységét segítve kívánják ápolni a hagyományokat, védeni nemzeti értékeinket és hozzájárulni a honvédelmi és a hazafias neveléshez.

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 1991-ben alakult társadalmi szervezet. Fő célkitűzése a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősíteni a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését, hozzájárulni a honvédelmi neveléshez. Kulturális értékmentés, fenntartás, és az értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének.

A Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület Érd vonzáskörzetében a Simonpuszta Lovasparkban végzi munkáját. Kiváló infrastruktúrájának köszönhetően képesek lehetőséget biztosítani a lovassport minden szakágának, versenyek helyszíneinek, lovas rendezvényeknek, szabadidős versenyeknek és természetesen a hagyományőrző programoknak.

Az egyesület ezentúl otthont ad a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagjainak. Lehetőség nyílik kurzusok, programok keretein belül alaki gyakorlatokra, lovaglás elsajátítására és tovább fejlesztésére, lovak speciális képzésre szervezett keretek között szakemberek jelenléte mellett. A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel közösen jövőbeni céljuk egy olyan nemzeti lovaskultúra központ, bázis létrehozása, ahol minden lovas és hagyományőrző ágazat otthonra lelhet.

Mivel az egyesület célja az, hogy mindenkihez eljusson a lovas kultúra és hagyományőrzés, így ezek a programok ingyenes megtekinthető családok, gyermekek és minden érdeklődő számára. Bárki bepillantást nyerhet a munkafolyamatba, láthatja a huszárokat földi és lovas gyakorlat és az alaki kiképzések közben.

Az első nyílt nap időpontja és helyszíne: 2018. november 1 és 3 között 11 órától délután 5 óráig a Simonpuszta Lovasparkban.

Címkék