A lovas hagyományok jegyében

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület adott otthont 2018. október 20. és 22.  között a Pest Megyei Lovas Sportági Szövetség Pest megyei díjugrató döntőnek. A döntő, rendhagyó módon, a lovas hagyományok jegyében, magyar huszárok díszelgése mellett került megnyitásra.

Hasonló tartalmaink:

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesületnek a döntő szervezésekor is a legfontosabb célja az volt, hogy a Simonpusztára látogatók közelebb kerüljenek a lovas kultúrához, megismerhessék a lovas élet nyújtotta fantasztikus életérzését, mind a versenyzői mind nézői oldalról egyaránt. Éppen ezért több mint 20 kategóriában zajlottak a versenyek. A háromnapos verseny során a kezdőktől a profi lovasokig, a gyermekektől a felnőttekig mindenki megtalálta azt a kategóriát, ami számára a legkedvezőbb volt. A versenyszámok így rendkívül jó hangulatban és eredményesen zajlottak.

A kategóriák között szerepelt egy úgynevezett csapatverseny. A versenyre négyfős csapatok nevezhettek, a csapatokat úgy kellett összeállítani, hogy profi és amatőr és kezdő lovas is tagja legyen. Végül, soha nem látott nagyságrendben, összesen tizenhárom csapat állt össze a megmérettetésre, ami egy ilyen jellegű versenyen kiemelkedően magas, egyedi számnak számít.

A biztonságos, de mégis, a döntőhöz mérten bonyolult díjugrató pályáról Karádi László nemzetközi szintű pályaépítő gondoskodott. A verseny főbírói szerepét pedig Frank Elemér, Gróf Széchenyi István Emlékéremmel kitüntettet díjugrató, elsőosztályú bíró látta el. A profi és szakképzett szervezői csapatnak köszönhetően a hétvége balesetmentesen zajlott.

A háromnapos döntő magas színvonalát nemcsak a számok és az eredmények mutatják, mint például a közel 500 start, hanem az is, hogy a versenysorozatot Sipos Imre színművész nyitotta meg, majd Kaszás Géza színművész zárta a díjak átadásával, valamint a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárai elismerő díszelgésükkel biztatták a lovas versenyzőket a megnyitón.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület fő céljai között szerepel az iskolai lovasoktatás országos, programszintű rendszerének kiépítése, akkreditálása és annak elterjesztése, az esélyegyenlőség a lovas oktatásban megteremtése, hogy kivétel nélkül mindenki átélhesse azt a csodát, amit ez a hétvége is biztosított a lovasoknak és a nézőknek egyaránt.Ám nemcsak a kiemelt versenyek szervezése a fő cél, hanem hagyományőrző családi napok, szabadidőlovas megmérettetések, nyílt hétvégék, rendhagyó mikulás nap is még az idei év terveiben szerepel, melynek központi szereplői természetesen a családok, a gyermekek és a ló.

 

Címkék