Aradszki András: Teljesítettük, amit vállaltunk

Iskolafejlesztésekről, a Modern Városok Programjáról, a folyamatban lévő beruházások megvalósításáról is beszélt Aradszki András országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, röviden értékelve a végéhez közeledő 2017-es esztendőt.

Hasonló tartalmaink:

A kormány fejleszti az iskolákat: 650 intézmény között 14 ezer számítógépet osztanak szét. Az érdi iskolák több mint 200 millió forint értékben kapnak számítástechnikai eszközöket. Ezzel a programmal az informatikai ismeretek mélyebb elsajátítását segítjük elő, ami nagyon fontos a jövő generációja számára – hangsúlyozta Aradszki András  csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő hozzátette: az oktatási rendszer átalakítása mára kezdi meghozni gyümölcsét.

A Modern Városok Programjával kapcsolatban Aradszki András elmondta: az Érdet érintő fejlesztések elindultak, egy-két olyan pont van csupán, ahol még kormánydöntés szükséges a megvalósításhoz. Törökbálinton elkezdődött a napelempark előkészítése, és az MVM elkötelezett a program mellett. A település várhatóan a városközpont kialakításához is támogatásban részesül majd.

– Tárnok új óvoda létesítésére nyújtott be pályázatot. A megállapodás aláírás közeli állapotban van. A megyei keretre is pályáznak; jövő év első negyedévében születik ebben döntés – tette hozzá Aradszki András.

– Így év vége felé elmondhatom: teljesítettük, amit a választókerület fejlesztése érdekében 2010-ben vállaltunk. Persze vannak még feladatok, de azt tudom ígérni a választópolgároknak, hogy megvalósítjuk a folyamatban lévő beruházásokat, és remélhetőleg érzékelni lehet majd ebben a választókerületben, hogy tettünk valamit a települések polgárai érdekében – hangsúlyozta Aradszki András.

Országos ügyekre térve a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kerekesszékkel közlekedők december 11-ig még pályázhatnak személygépkocsi-vásárlásra. A kormány e célra újabb ötvenmillió forint keretösszeget biztosít. A vásárolt gépkocsi vételárának 50 százalékát, de legfeljebb 4 millió forint támogatást kaphatnak a nyertes pályázók – emelte ki Aradszki András, hangsúlyozva: a keretösszeg jövőre megduplázódik majd.

Aradszki András kitért arra is, hogy a december 1-jén lezárult nemzeti konzultáció során 2,33 millió ember küldte vissza a konzultációs ívet.

- Ez a nagyon fontos demokratikus intézmény hitelesebb, mint az, amikor egyesek a különböző álcivil szervezetek mögé bújva, külföldi finanszírozók érdekeit szolgálva mondanak ex katedra véleményeket arról, hogy a magyar társadalom mit gondol – jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: bár még nem születtek meg az eredmények, a tavalyi kvótanépszavazás végeredménye és a közhangulat azt mutatja, hogy a magyar választópolgárok többsége nem támogatja a Soros-terv megvalósítását.

– Az ellenzék támadta a nemzeti konzultációt; ennek oka, hogy az LMP, a DK, az MSZP – és ma már a Jobbik is – bevándorlás-párti, hiszen nem szavazták meg az illegális bevándorlást akadályozó jogi és fizikai korlátozásokat, és EP-képviselőik rendre kiállnak a korlátozás nélküli betelepítési kvóta mellett – tette hozzá Aradszki András.

A kereszténydemokrata politikus beszélt arról is, hogy indul a nyugdíjasok számára a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványok kézbesítése, és november 30-ig átutalták a nyugdíjprémiumot, összesen 2,7 millió időskorúnak, 30 milliárd forint értékben.

– Ezt gazdasági eredményeink tették lehetővé: a KSH legutóbbi adatai szerint 3,9 százalékos GDP-növekedésre számíthatunk – hangsúlyozta az államtitkár, aki elmondta azt is: soha annyian nem dolgoztak Magyarországon, mint most: belátható időn belül 75 százalékos lehet a 20 és 64 év közöttiek foglalkoztatása, ami európai szinten is nagyon jó eredmény.

– Mikor átvettük a kormányzást 2010-ben, 12 százalékos volt a munkanélküliség, most 4 százalék. Ez azt jelenti, hogy több mint hétszázezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma – tette hozzá Aradszki András, megjegyezve: az ipar és az építőipar is nagyon jó évet zárt.

– Mind a gazdaság, mind a közélet, mind a biztonság szempontjából jó a helyzet ma, 2017 végén Magyarországon, és nálunk kell a legkevésbé félni terrorcselekményektől a karácsonyi ünnepek alatt, szemben más európai országokkal – zárta szavait Érd és térsége országgyűlési képviselője.

Címkék