30 éves jubileum a Bolyaiban

Híres, nagy elméjű matematikus volt, az elsők között is első – áll a marosvásárhelyi református egyház halotti anyakönyvében Bolyai Jánosról, az 1802. december 15-én született matematikusról. A róla elnevezett érdi általános iskolában minden esztendőben megemlékeznek Bolyai születésnapjáról; ebben az évben azt is megünnepelték, hogy az intézmény 30 éve vette fel Bolyai nevét.

Hasonló tartalmaink:

Mint Baranyi Teréz iskolaigazgatótól megtudtuk, az intézmény jogelődje,  a II. sz. általános iskola 1908-tól működött, vagyis a Bolyai iskola közel 110 éves hagyományokra tekinthet vissza. Ugyanakkor az új, Erzsébet utcai épület 1987-ben készült el, és vette fel Bolyai János nevét, akinek születésnapjáról azóta minden esztendőben megemlékeznek.

Az ünnepség elején – ahogy az iskolában már hagyomány – a nyolcadikosok idézték fel Bolyai János életét, munkásságát, majd Baranyi Teréz igazgatónő mondott születésnapi köszöntőt. E jeles nap alkalmából kitüntető díjakat is kiosztottak: a tavaly nyugdíjba vonult kollégák  Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át Pató Annától, az Érdi Tankerületi Központ igazgatóhelyettesétől.

A tantestület döntése alapján Bolyai Iskoláért Díjban részesült Vaskutiné Németh Piroska tanárnő, példaértékű szakmai szakmai munkájáért, emberi kvalitásaiért.

Bolyai-díjat kapott Szilágyi Zalán, aki nyolc éven át volt az iskola tanulója, és kiváló tanulmányi eredményei mellett a dzsúdóban is jeleskedik. A fiatalember ma már az Apáczai gimnázium diákja.

Az igazgatónő megköszönte azon pedagógusok munkáját is, akik legalább 25 éve meghatározó tagjai nevelői közösségüknek.

A december 4-ei tankerületi Bolyai matematikaversenyen helyezést elért diákokat is az ünnepségen díjazták.

A harmincadik születésnap a Kávészünet együttes koncertjével végződött.

Aki szívesen bepillantana a Bolyai iskola harminc évének történetébe, itt megtekintheti az intézmény digitális évkönyvét.

Címkék