Antológia, kötetek, díjak

A Poly–Art Alapítvány és az Irodalomkedvelők Klubja számára a december jeles napok sorozatából áll. Éves csoportos tárlat, egyéni kiállítás, irodalmi estek, kiadványok megjelenése és persze díjak. A Poly–Art pódiumest hagyományos helyszíne a városi könyvtár volt, ahol az irodalmi antológián kívül Karácsony István Illatvarázs és Kreischer Nelly Meztelenül című kötetét is bemutatták.

Hasonló tartalmaink:

A Poly–Art Alapítvány 1995 óta kétévente adja ki irodalmi antológiáját, ám az IRKA olyan lendülettel szervezi az alkotókat, hogy Somfai István kuratóriumi elnök szerint valószínűleg át kell állni az éves megjelenésre. Az antológia évről évre új szerzőket is avat, s a pódiumest jó alkalom, hogy megismerje őket a közönség, s egy-egy művük elhangozzon. Idén Fazekas Major Gizella, Ludwig Géza, Nagy-Rakita Melinda és Solti Györgyi mutatkozott be.

Az alapítvány az antológia mellett a kezdetektől fogva megjelenteti zsebkönyvsorozatát is, idén a 23. kisalakú könyvecske látott napvilágot Kreischer Nelly verseivel. A Meztelenül című kötet a szerző válogatott verseit tartalmazza. A költemények a spontán toluló gondolatok, érzések lejegyzésből születnek – vallja a magát „csupán” írogató embernek tituláló Kreischer Nelly.

Dr. Karácsony István termékeny szerző, az Illatvarázs immár a 13. megjelent kötete. Ebben a műben az általa teremtett Fenyvesi névre hallgató főhős kalandjai folytatódnak. A történet középpontjában az eddig megszokotthoz hasonlóan a humor és a nő áll, szórakoztató olvasmányra számítson hát, aki kézbe veszi a könyvecskét.

A Poly–Art nem pusztán megjelenteti a helyi szerzők munkáit, de díjakat is ad a közösség tagjainak szavazatai alapján. Idén a vers kategória díjazottjai: 1. Kósa Márta, 2. Tarnócziné Barabás Irén, 3. Ludwig Géza. A próza kategóriában holtversenyben lett első Kovács F. István és Pergel Antal, a 3. díjat Szabó Ilona Valéria érdemelte ki. Elismerő oklevélben részesült Karácsony István, Móczár Csaba, Nagy-Rakita Melinda és Solti Gyöngyi.

A pódiumest zenei közreműködője ezúttal a Vörösmarty Mihály Gimnázium végzős hallhatója Tőkés Attila hegedűs volt.

Érdi Újság

 

Címkék