Gánti találkozás

Az elmúlt hétvégét a gánti Fecskepalotában töltötték az érdi Poly-Art két szekciója, az IRKA Klub és a Képzőművészek Érdi Közössége tagjai, akik egy rögtönzött művészeti kiállítással, valamint saját verseikkel és magával ragadó dallamokkal lepték meg a helyi érdeklődőket.

Hasonló tartalmaink:

A több tucatnyi festményt, kisplasztikát és míves kerámiatárgyat bemutató tárlatot Daróci Lajosné, az IRKA vezetője nyitotta meg, kiemelve, hogy érdemes a kiállított tárgyakban elmélyülni, mert a kellemes látványon túl az alkotók legbensőbb gondolatait, érzelmeit és a világnézetét is elénk tárják. A megnyitó folytatásában kiderült, hogy nem csak a műtárgyakkal sikerült lenyűgözni a gántiakat, hanem az IRKA versíróit is megható meglepetés érte. Szigeti Eszter és Varga Zoltán ezen az estén énekelte el először a megjelent irodalomkedvelők egy-egy költeményének megzenésített változatát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nem számítottam ekkora megtiszteltetésre, alig jutok szóhoz. Az ilyen pillanatokért érdemes élni – mondta elérzékenyülve Kreischer Kornélia, a dallá alakított versek egyik szerzője.

A Poly-Art csapata jó hangulatú irodalmi vetélkedővel zárta a napot, majd másnap a környék nevezetességeivel is megismerkedtek. Daróci Lajosnétól megtudtuk: mivel a hétvégi kikapcsolódásnak jelentős közösségépítő ereje van, a gánti együttműködést mindenképpen folytatni szeretnék.

 

Címkék