Sikerrel vették a második versenyt!

Hat egységgel és egy manó korosztályú egyéni versenyzővel vett részt a szegedi MOVET SE pontszerző versenyén, Mórahalmon az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya.

Hasonló tartalmaink:

Az egyik egység lebetegedett, így az eredetileg nevezett hét plusz egy egység helyett csak hat plusz egy vett részt a Mórahalmon szervezett MOVET Kupán az Érdi Torna Clubból, pont az a hat, amely az első pontszerző versenyen is megmérette magát.

„Azokban a kategóriákban, ahol indultunk, mindenhol nőtt a létszám, így nagyobb verseny alakult ki, mint korábban, viszont jobb eredményeket értek el a gyerekek, úgyhogy sikeresen szerepeltünk” – kezdte beszámolóját Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője, aki elmondta, hogy a két héttel korábbi versenyhez képest is sokat fejlődtek az egységek és a gyakorlatok.

„A következő verseny egy hónap múlva lesz, így ez az időszak nagyon jó arra, hogy még jobban összecsiszolódjanak az egységek tagjai” – jegyezte meg a szakosztályvezető a május 13-án, az FTC által szervezett viadallal kapcsolatban.

Az érdiek összesen négy arany- és három ezüstérmet szereztek a viadalon. A két második hely is csak úgy jöhetett létre, hogy az aranyérmes egy másik érdi formáció volt.

Az újonc párosoknál a Katona Lilla és Csurgai Jázmin alkotta duó Kovács Kíra és Dávid Fruzsina párosát előzte meg. A gyermek ketteseknél a vegyespárosban Balogh Máté és Töpler Natasa diadalmaskodott, míg Schuman Márton Csákány-Csáfordi Mírával állhatott a dobogó második fokára.

A gyermek korosztályú hármasoknál a Pelczel-Nagy Eszter–Mák Virág–Mezei Boglárka összeállítású trió első helyen végzett, míg a 11-16-os korosztályban a Kis Vanda, Balogh Dorka és Sárdi Borbála alkotta hármas ezüstérmesként zárt.

Az újonc alatti, manó korosztályban egyéni gyakorlatot mutatott be Szloszjár Ajsa, aki produkciójával aranyérmet szerzett.

„Összességében mindenki szép gyakorlatot mutatott be és már most lehetett látni a fejlődést, egyedül egy egységnél nem láttam ezt, a nagy egységünknél. Ők az előző versenyen aranyérmesek lettek és ha ugyanazt a formát hozzák mint akkor, simán aranyérmesek lettek volna, de több rontás is becsúszott, így két tizeddel lemaradtak az első helyről” – fogalmazott Baloghné Papp Ildikó.

A szakosztályvezető tervei szerint a következő pontszerző versenyen már négy újabb egység is érdekelt lesz május 13-án, az Elek Gyula Arénában, ahol így tizenegy formáció vesz részt az Érdi Torna Clubból.

Az Érdi Torna Club eredményei a MOVET Kupáról:
újonc kettes:
 Katona Lilla–Csurgai Jázmin 1., Kovács Kíra–Dávid Fruzsina 2.
gyermek kettes: Balogh Máté–Töpler Natasa 1., Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra 3.
gyermek hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Mák Virág–Mezei Boglárka 1.
11–16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 2.

Címkék