VMG-s diák nyerte a Kiajó különdíját

Februárban második alkalommal adták át a 2016-ban létrehozott Kovács István Alapítvány ösztöndíjait, amin tíz érdi diák kapott támogatást. Az eseményen hirdették meg a másfél hónapig tartó #kiajó challenge versenyt is, amelynek nyertese a VMG-s Kecskés Áron lett. 

Hasonló tartalmaink:

Második alkalommal adták át február 12-én a 2016-ban létrehozott Kovács István Alapítvány ösztöndíjait, amely azt a célt szolgálja, hogy támogassa az Érd általános és középiskoláiban tanuló, kiemelkedő tanulmányi, sport-, művészeti és közösségi munkát végző diákokat, és hozzájáruljon a kajak-kenu sport ifjú tehetséggondozásához. A Művészetek Palotájában tíz érdi diák, köztük Fodor Enikő diákpolgármester részesült a rangos kitüntetésben.

Az érdi és a kajak-kenu tehetségek március 31-ig megduplázhatták az ösztöndíjukat, ugyanis az ünnepség végén meghirdették a #kiajó challenge versenyt is, aminek lényege, hogy a díjazottak bármilyen érdekes, figyelemfelkeltő, vagy motiváló eseményen készítsenek egy fotót, ami inspirálja az ismerőseit és segíti a díjazottat a céljai elérésében. A fotót ezután meg kellett osztani a közösségi felületeken a #kiajo_official és #kiajochallenge „hashtagekkel”, amiért pontok jártak. Az akcióban nagyon sokan részt vettek, de március 31-ig a Vörösmarty Mihály Gimnázium ifjú tehetsége: Kecskés Áron szerezte meg a legtöbb pontot és részesült további százezer forint jutalomban.

Kecskés Áron a múlt héten vette át nyereményét Kovács Anitától, a kuratórium elnökétől. A Kovács István Alapítvány hivatalos Facebook oldalán azt írta: a találkozó alatt lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni Áront egy jóhangulatú beszélgetés keretein belül és megtudták, hogy óriási érdeklődés, ambíció és céltudatosság ötvöződik benne. Jól példázza ezt továbbtanulási terve, mely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Molekuláris Bionika Mérnök (BSc) szakát célozza meg. Az ott szerzett tudást szeretné majd az egészségügyben kamatoztatni.

 

Címkék