Elismerések az év utolsó közgyűlésén

Rendőrök és tűzoltók kiemelkedő munkáját ismerte el idei utolsó ülésén Érd közgyűlése. Tíz rendőr és öt tűzoltó vehetett át elismerő oklevelet és ajándékcsomagot T. Mészáros András polgármestertől. Ezen a karácsony előtti csütörtök délelőttön nemcsak a közgyűlés ajándékozott, hanem a képviselőket is meglepetés várta.

Hasonló tartalmaink:

Egy település köz- és tűzbiztonsága kiemelkedően fontos meghatározója az ott lakó emberek közérzetének. Ennek biztosításában nélkülözhetetlen szerepe van az ott szolgáló rendőröknek és tűzoltóknak.

A rendőrségen évente mintegy 300-350 közterületen elkövetett bűncselekményt regisztrálnak, aminek felderítése sok munkát jelent rendőreink számára. Kedvező változás, hogy a lakásbetörések és gépjármű-feltörések, -lopások száma ez évben csökkenő tendenciát mutat. Jelentősen javult a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítési mutatója is, és a 2012-es 30 százalékos eredményességi mutató 2016-ra 69 százalékosra emelkedett – hangzott el az elismerő oklevelek átadásakor.

A tűzoltóságra évente mintegy 1200 bejelentés érkezeik, melyek többsége tűzeset miatt történik, de tűzoltóink jelentős szerepet kapnak a különféle műszaki mentésekben és veszélyhelyzetek felszámolásában is. Szinte nem telik el úgy nap, hogy a vonuló tűzoltóautók szirénáját ne hallanánk.

A rendőrök és tűzoltók kiemelkedő munkájának elismerésével a város köszönetét fejezte ki mindazért, amit Érd köz- és tűzbiztonságának javítása érdekében tettek. Idén tíz rendőr (Gurubi János r. százados, Hamar Klára r. százados, Kanti Péter c. r. főtörzszászlós, Hanyiszkó István r. főtörzszászlós, Magyar Ákos c. r. törzszászlós, Sipos Zsolt r. törzszászlós, Simák Eszter c. r. törzsőrmester, Jónás Zsolt r. törzsőrmester, Lődiné Vilmos Hajnalka közalkalmazott, Lukács Sándor közalkalmazott), valamint öt tűzoltó (Csordás László tű. alez., dr. Erős-Nyerges Réka tű. fhdgy., Kovács János c. tű. ftőrm., Komlósi Péter c. tű. tőrm., Dombrovszki György c. tű.) részesült elismerő oklevélben.

Ezen a délelőttön nemcsak a tűzoltók és rendőrök munkáját köszönték meg, hanem az önkormányzati képviselőkét is: az ÉRD kézilabdás lányai a csapathoz kötődő ajándéktárgyakkal lepték meg a képviselőket, így köszönve meg a város, a közgyűlés támogatását.

– Az egész csapat nevében szeretnénk megköszönni az egész városnak a támogatást és a belénk fektetett energiát. Csak azt tudjuk ígérni: minden erőnkkel azon leszünk, hogy megpróbáljuk ezt visszaadni – fogalmazott köszöntőjében Janurik Kinga csapatkapitány.

Napirend előtt a képviselők meghallgatták Erdélyi-Takács István református lelkész beszámolóját a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett érdi ünnepségsorozatról.

Címkék