Karácsonyi vendégség, meghitt hangulatban

Meleg teával, forralt borral,  tepertővel, zsíros kenyérrel, illetve pörkölttel, burgonyával, uborkával, friss kenyérrel, bejglivel és almával várta a helyi Fidesz az érdieket az Összefogás székház előtt tartott hagyományos 23-ai vendégségén. Sokan nem csupán a meleg étel, hanem a jó hangulat, a társaság miatt jöttek, és töltöttek el fél-egy órát a téren, vidám zeneszó mellett. A vendégségen jelen volt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy Aradszki András országgyűlési képviselő fogalmazott, régi hagyomány már ez a karácsonyi ételosztás, amin minden évben sokan vesznek részt segítőként a helyi Fidesz, a Fidelitas, illetve az Összefogás Egyesület tagjai közül. Vendég viszont kevesebb volt, mint az előző években.

– Ez jó hír, hiszen azt mutatja, hogy a szociális helyzet javul, de mindig oda kell figyelnünk azokra, akik rászorulnak a segítségünkre – hangsúlyozta Aradszki András.

T. Mészáros András polgármester, aki minden évben ott van segítőként a 23-ai ételosztáson, reményét fejezte ki, hogy minden érdinek nagyon szép karácsonya lesz. Mint hangsúlyozta, egyre többen munkálkodnak azon, hogy az elesetteket, rossz körülmények közt élőket segítsék.

A Fidesz ételosztásán délelőtt hideg tízórait – zsíros és vajas kenyeret, tepertőt, almát, illetve bejglit – kínáltak az arra járóknak, fél tizenkettő körül pedig pörköltet burgonyával, uborkával. A hideg szélben jólesett a forró tea és a forralt bor is, nemkülönben a vidám élőzene, amiről Kedu József gondoskodott.

Mint Antunovits Antaltól, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, ezt a kellemes előkarácsonyi vendégséget sokan támogatták: a Horvát Önkormányzat jóvoltából érkezett a bejgli, a Magyarok Pékségéből a kenyér,  Romics Ervin pedig almát hozott.
– A tízórait és az ebédet a fideszes képviselők és bizottsági tagok anyagi hozzájárulásával tudtuk előteremteni – tette hozzá Antunovits Antal, hangsúlyozva: e nyolcadik alkalommal megrendezett karácsonyi ételosztás lebonyolításában  a szépkorúak és a fiatalok egyaránt közreműködtek.

Bár az idő a szél miatt csípős volt, a hangulat annál melegebb: sokan visszajáró vendégek voltak az ételosztáson, és – ahogy az egyik idős hölgy hangsúlyozta –, nem csupán az ebéd, hanem a társaság miatt jöttek.

– Mindig vannak ismerősök, jólesik elbeszélgetni velük. Egyedül élek, az ünnepeket is egyedül töltöm, így jó érzés társaságban lenni – tette hozzá.

 Fotó: Boros Sándor

Címkék