Sportos segítség a tanévkezdéshez

Tíz felső tagozatos és középiskolás diák iskolakezdését segítette egy egy érdi teremkerékpáros edzőterem tulajdonosa: adománygyűjtő tekerést hirdetett, a befolyt jegyárakból tanszereket vásárolt, és a Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül szétosztotta. Egy helyi pizzéria tulajdonosa is csatlakozott az akcióhoz: a csütörtök délutáni átadáson megvendégelte a gyerekeket és szüleiket.

Hasonló tartalmaink:

Ínycsiklandó illatok terjengtek csütörtök délután két órakor a Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Központjában. Két óriási pizza várt azokra a gyerekekre és szüleikre, akik a teremkerékpáros (spinning) edzőterem tulajdonosa, no meg az adakozó kedvű sportolók jóvoltából 55 ezer forint értékben kaptak írószereket, füzeteket, festékeket, körzőt, vonalzókészletet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nagyon sokan részt vettek a jótékonysági akcióban, és nem csak az óráinkra járók közül. Olyanok is segítettek, akik nem sportolnak, de ezt a célt szerették volna támogatni – mondta Gerván Csaba edző, tulajdonos, hozzátéve: akciójukat egyeztették a Gyermekjóléti Központtal – amely segített a megajándékozott gyerekek kiválasztásában, valamint az átadás megszervezésében és lebonyolításában –, és felmérték azt is, hogy felső tagozatban, középiskolában milyen tanszerekre van szükség. Arra is figyeltek, hogy lányos és fiús csomagokat egyaránt összeállítsanak.

–Ez az első alkalom, hogy ilyen jótékonysági akciót szerveztünk, de nem az utolsó: szeretnénk karácsonykor is hasonlót – tette hozzá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az interneten is közzétett felajánláshoz csatlakozott egy helyi pizzéria tulajdonosa is. Gyenes Balázs kóstolót hozott a gyerekeknek, és minden családnak felajánlotta, hogy egy tetszőleges időpontban megvendégeli őket két-két pizzával. Így aztán a tanszerátadás jó hangulatú ebéddé sikeredett.

– Nagyon köszönjük a tanszereket, igen jól jött a segítség. Két fiam van, egy egyik ötödikes, a másik tizenegyedikes, egyedül nevelem őket. Bár tizenhat órát dolgozom naponta, és az önkormányzattól, illetve a családsegítőtől is kapok támogatást, egy keresetből nagyon nehéz mindent előteremteni – mondta az egyik édesanya. – Sok minden hiányzott még az iskolakezdéshez, de ahogy a csomagot nézem, most minden meglett: rajzlap, vonalzók, tollak, radír, olló. Pont ezek kellettek még – tette hozzá mosolyogva.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék