Országos versenyekkel kezdődik az új év Érden!

Január elején két, országos jelentőségű és hírnevű versenynek is Érd ad otthont. Egyrészt 5-én, éjfélkor indul útjára a labda a 2018 perces maratoni röplabdatornán a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában, másrészt az ÉRD Arénában rendezik a VI. Target Kupa amatőr dartsversenyt.

Hasonló tartalmaink:

Immár tizedik alkalommal –  ismételten a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában – tartják meg a maratoni, az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú vegyesröplabda tornát január ötödike estétől hetedike reggelig. A Delta RSE Érd által szervezett viadal az elmúlt években országos méretűvé nőtte ki magát, ezúttal húsz csapat közel kétszáz játékossal méreti meg magát.
A torna fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a védnökök: dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke és dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő, energiaügyi államtitkár. A maratoni viadal zárásaként a tornát megnyerő csapat egy gálamérkőzést is vív a szenior röplabda-válogatott ellen.

25348395_1828473580527906_3833403659806925701_n

A legnagyobb hazai esemény a sportágban! Hagyományosan a Professional Darts Corporation (PDC) által szervezett világbajnokság után – melyet ezúttal az angol Rob Cross nyert meg, a sportági legenda, a tizenhatszoros világbajnok és visszavonuló Phil Taylort legyőzve – Magyarországon a PDC Hungarian Fan Club megszervezi amatőr versenyét, a Target Kupát, melyre idén már hatodszor kerül sor.

A viadal hazai szinten kiemelkedő létszámú, hiszen az elmúlt években rendre ezer fölötti résztvevővel tartották meg a versenyt – s aligha lesz ez másképp idén, hiszen a január 2-i állás szerint már 921 férfi és 53 női nevezés érkezett a január 6-án, délelőtt, 10 órakor az ÉRD Arénában kezdődő eseményre – a résztvevők között számos érdi, diósdi, tárnoki és százhalombattai nevező található meg.

A VI. Target Kupa amatőr verseny mellett rendezik a Szuperbajnoki döntőt, ahol a Steel Egyéni Nemzeti Bajnok – ennek versenyét Érden tartották nyáron – csap össze a Magyar Darts Liga döntőjének győztesével, azaz idén Székely „Penge” Pál és Rucska József csapnak össze a szuperbajnoki címért.

Címkék