Egerszegi Krisztina fia távozott az érdi úszóktól

Követte unokatestvérét, Tekauer Márkot, és a 2018-as évet már nem az Érdi Úszó Sport Kft-ben, hanem a Dunaharaszti MTK-nál kezdte meg Vigassy Bálint.

Hasonló tartalmaink:

– Versenyzők jönnek-mennek. Vigassy Bálintot nagyon szerettük, egy nagyon sportszerű versenyző minden tekintetben. Az egyik legszorgalmasabb, aki minden edzésen a maximumot kihozta magából – mondta az erdmost.hu-nak a Vigassy távozását megerősítve Selmeci Attila, az érdi úszók mesteredzője.

– Hogy pontosan miért döntött a távozás mellett? Az egyik ok valószínűleg az lehet, hogy unokatestvére, Tekauer Márk egy évvel ezelőtt elment a Dunaharaszti MTK-ba, és mivel unokatestvérek, nagyon jó viszonyban vannak. Azt hiszem, úgy érezte, most jött el a pillanat, hogy újra szeretne együtt dolgozni az unokatestvérével. Nagyon sajnáljuk. Sok sikert kívánunk neki az új helyen. Bízom benne, hogy új helyen, új edzővel, új programmal megtalálja a számítását. Úgy váltunk el, hogy ha bármikor úgy gondolná, hogy vissza szeretne térni, akkor szeretettel várjuk vissza – fogalmazott Egerszegi Krisztina fiával kapcsolatban Selmeci.

Az érdiek így három felnőtt (Jánosi Kristóf, Joó Sára, Kovács Benedek) és két, egyébként utolsó éves ifjúsági korú versenyzővel (Barócsai Petra, Milák Kristóf) vágtak neki a 2018-as esztendőnek.

Közülük a 2000-es Milák a 2018-as A-válogatott keret tagja, Kovács Benedek – két korábbi csapattársával, Tekauer Márkkal és Sós Dániellel együtt – a Héraklész „Csillag” programban szerepel, a junioroknál pedig Barócsai Petra tagja a válogatottnak.

Ami az új évet illeti, az érdiek egy hatnapos pihenő után már december végén folytatták a munkát, s hathetes érdi edzést követően február 16-án Barócsai, Joó, Kovács és Milák is részt vesz egy háromhetes dél-afrikai edzőtáborban. A hazatérés után pedig március 28. és 31. között Debrecenben rendezik a felnőtt országos bajnokságot, amely ezúttal egy kvalifikációs viadal is az augusztus elején, Glasgowban rendezett felnőtt Európa-bajnokságra.

Az ob után Milák és Barócsai részt vesz a május 30. és június 2. között Hódmezővásárhelyen tartott ifjúsági országos bajnokságon, majd a július eleji Helsinkiben szervezett ifi-Európa-bajnokságon is.

A már említett augusztusi, skóciai felnőtt kontinensviadal után az év nagy versenyeit az október 6. és 18. között Buenos Airesben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpia zárja. A dél-amerikai versenyre a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Úszó Szövetség négy-négy lány és fiú úszót delegál.

Október végén és november elején pedig  a hagyományokhoz híven Százhalombattán tartják meg a rövidpályás felnőtt országos bajnokságot.

(Fotó: facebook)

Címkék