A listavezető kiütötte a Budaörsöt

Nem született meglepetés a K&H női kézilabda liga 15. fordulójából előrehozott mérkőzésen. A listavezető FTC-Rail Cargo Hungaria már a szünetben tizenöt góllal vezetett a Népligetben, majd húsz góllal, 42–22-re nyert a Budaörs ellen.

Hasonló tartalmaink:

Egyik legjobbját, Pálos-Bognár Barbarát továbbra is nélkülözi, s másik klasszisa, Szöllősi-Zácsik Szandra is csak néhány percet töltött a pályán korábbi együttese ellen. A fővárosi zöld-fehérek bő negyed óra után már tíz góllal vezettek, a szünetben pedig 22–7-es előnyben voltak. A fordulás után sem áll le a Fradi, amelyvégül húsz góllal, 42–22-re győzött.

– Gratulálunk a hazaiaknak és elnézést kérünk, hogy még gyakorlatilag egy edzésszintet sem tudtuk hozni. Ez egyik csapatnak sem volt így jó. Bíztam benne, hogy a nehéz időszak ellenére felszabadultabban, bátrabban kézilabdázunk majd, de sajnos volt egy-két játékosom, aki még a saját tudását is alul tudta múlni. A dinamikai fölény, illetve a technikai képzettségbeli különbség egyértelműen kijött a két csapat között. Gyakorlatilag az utolsó negyedóra volt értékelhető, amikor a fiataljaink vitézkedtek kicsit – olvasható Mihály Attila, a Budaörs vezetőedzőjének nyilatkozata a budaorshandball.hu-n.

– Volt egy kis szégyenérzetünk a szombati mérkőzés után, ez elég nagy energiákat mozgatott meg bennünk. Mi csak köszönettel tartozunk a Budaörsnek, hogy nem antikézilabdát játszottak – mint oly sokan ezen a pályán – hanem futottak és próbálták azt nyújtani, amit amúgy a mainál sokkal jobban tudnak. Mi jobban hozzá vagyunk szokva a szerda-szombat ritmushoz és még darabra se lehet jelenleg összehasonlítani a két csapat keretét. A végjátékban a védekezésünk precizitásán kívül nem lehet panaszom – mondta Elek Gábor, az FTC szakvezetője.

K&H női kézilabda liga, 15. fordulóból előrehozott mérkőzés
FTC-Rail Cargo Hungaria–Budaörs 42–22 (22–7)
Elek Gyula Aréna, 900 néző. Vezette: Ónódi, Őri
Legjobb dobók: Van Der Heijden, Háfra N. 7-7, Hornyák D., Schatzl Nadine, Bánfai 4-4, ill. Brettner 5, Juhos, Rácz R. 4-4

fotó: budaorshandball.hu

 

Címkék