Rajzba álmodott versek

Idén is meghirdette költészet napi rajzpályázatát a gyermekkönyvtár. A kezdeményezés több mint harminc éves, és töretlenül népszerű: évente 600-800 alkotás érkezik a tankerület iskoláiból. Idén több mint ötven vershez készíthetnek illusztrációkat – pályázónként legfeljebb hármat – az alsó és felső tagozatos gyerekek.
Hasonló tartalmaink:

Mint Kondriné Varga Kornélia gyermekkönyvtárostól megtudtuk, a rajzpályázaton az Érdi Tankerület iskoláiba járó 1-8. osztályos diákok vehetnek részt, a megadott versek illusztrálásával. (A versek listáját lásd alább.)

A gyerekek bármilyen rajztechnikát alkalmazhatnak: linó, vízfesték, ceruzarajz, szénrajz, tusrajz, selyemfestés stb.

– A pályaműveket lehetőleg A/3-as méretben, fehér papírkerettel adják le a gyerekek. Kérjük azt is, hogy minden pályamunkán tüntessék fel a nevüket, iskolájukat és osztályukat, valamint a felkészítő tanár nevét, és az illusztrált mű címét, szerzőjét. Az alkotásokat két kategóriában, korosztályonként bíráljuk el: az alsósok különdíjban részesülhetnek, a felsősök közül nyeri el valaki a fődíjat: a vándorserleget, amit a nyertes iskolája őrizhet egy esztendeig. A pályaműveket március 14-ig várjuk a gyermekkönyvtárban – tette hozzá a könyvtáros.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az eredményhirdetés április 11-én lesz, a legszebb illusztrációkból pedig kiállítást rendeznek (képünkön a tavalyi rajzpályázat pár nyertes alkotása).
Az illusztrálandó versek címeit alább olvashatják az érdeklődők. A versek teljes szövege (füzetbe rendezve) a könyvtárban megtalálható.
Rajzpályázat

 

Címkék