Továbbjutás a Magyar Kupában!

Bejutott a legjobb négy (hat) közé a női kézilabda Magyar Kupában az ÉRD, amely hazai környezetben simán verte a DVSC-TVP-t.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese a sorozat előző kiírásában épp Debrecenben búcsúzott a negyeddöntőben, így nem jutott be a négyes fináléba, így volt miért visszavágni a hajdúsági együttesnek, amelynek irányítását az elmúlt hetekben vette át Tone Tiseljtől Vida Gergő.

Az érdiek a mérkőzés elején Krpez Slezák Katarina és Mariama Signaté találataival megléptek, s innen még döntetlen sem volt, az ÉRD a mérkőzés végégi vezetett. A találkozó kissé hasonlított a két csapat bajnoki ütközetére a hatodik fordulóból, amikor az ÉRD hamar meglépett, ám itt a közte tízre többet kellett várni. Mireya González és Klivinyi Kinga góljaira, na meg Janurik Kinga védéseire nem volt ellenszere a vendégeknek, így az ÉRD a szünetben már héttel, 17–10-re vezetett.

A fordulás után is folyamatosan növelni tudta előnyét a házigazda, amely először a 43. percben, Mireya González találatával vezetett tízzel (23–13). Majd ugyan sikerült zárkóznia egy keveset a vendégeknek, de az utolsó hét percben csak négy érdi gól született, így Szabó Edináék 32–21-es győzelemmel jutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ahová még a Kisvárdát idegenben legyőző Vác és a Székesfehérváron nyerni tudó Siófok mellett a Dunaújváros ellen bravúrgyőzelmet arató Békéscsaba jutott be. A negyeddöntőből két együttes jut a négyes döntőbe, melynek az előző évi bajnoki eredmények alapján automatikus résztvevője a Győr és az FTC.

A következő forduló párharcainak sorsolását január 23-án, 11.15-kor tartja a Magyar Kézilabda-szövetség. Az ötödik kör küzdelmeit – az MKSZ által hivatalosan kijelölt játéknap szerint – február 7-én bonyolítják le.

– Köszönjük a Debrecennek, hiszen remek ellenfél volt és az utolsó pillanatig remekül küzdött. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek, hiszen jó volt ennyi ember előtt ilyen hangulatban játszani. Örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés, megmutatta a csapat, hogy fontos neki a Magyar Kupa. Szerettünk volna jól játszani és úgy érzem, ez sikerült is – mondta Mireya González.

– Csalódott vagyok, mert ettől jobb játékra számítottam, hiszen nagyon jól készültünk a héten, tényleg fontos volt nekünk is ez a meccs, mindenki kellőképp motivált volt. A fő hiba, hogy a gyors támadásokat nem tudtuk úgy lereagálni – mondta Horváth-Pásztor Bettina, a DVSC-TVP kapusa.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, IV. FORDULÓ, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
ÉRD–DVSC-TVP 32–21 (17–10)
ÉRD Aréna, 1350
néző. V: Felhő, Öcsi

ÉRD: JANURIK – Krpezs-Slezák 5, M. GONZÁLEZ 4, Signaté 2, Kisfaludy, A. Bulatovics 2, C. LASSOURCE 4
Csere: Foggea (kapus), Szabó L. 3 (2), KLIVINYI 4, Tóth G. 3 (1), Kiss N. 3, Gávai 2, Bernát
Edző: Szabó Edina

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi, Hajduch 1, GRIGEL 4, Sirián 3, Deszpotovics 2, Hársfalvi 1
Csere: Lajtos (kapus), Punyko 1, Vantara-Kelemen 3, Pálsdóttir 3, Tóvizi, Jezsikava 1, Csáki 2, Román
Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 11. p.: 6–2. 19. p.: –9–4. 25. p.: 12–6. 34. p.: 20–12. 43. p.: 23–13. 50. p.: 26–18. 56. p.: 30–21.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek:
5/3, ill. 1/0

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Nem szoktam kiemelni játékost, de Janurik Kinga egészen fantasztikus volt, amihez kellett egy remek védelem. Ebből sok gyors gólt lőttünk, ez igazán jellemző ránk, mozgékonyak, egységesek és fegyelmezettek voltak a lányok. Ez egy szép este volt, örülünk a továbbjutásnak. A Magyar Kupa egy nagy kihívás nekünk, tavaly Debrecenben vesztettük el, most a lányok revánsot vettek.

Vida Gergő: – Amikor átvettem ezt a csapatot, elmondtam, hogy van miben fejlődnünk. Ezen a meccsen ez többször is kijött. Az ÉRD jól játszott, a múlt heti, Vác elleni játékából semmi sem mutatkozott, összeszedte magát. Nekünk pedig kijöttek azok a hibáink, amiket eddig is tudtunk: védekezésben keveset faultoltunk, statisztikáinkból látszik, hogy tizennégy faulttal nem lehet egy ilyen mérkőzést megnyerni egy olyan csapat ellen, mint az ÉRD.

Címkék