Az ÉRD Arénába nem nyerni jár az FKC!

Már túl van a 2018-as első bajnokin, illetve az első hazai, kupamérkőzésen is az ÉRD női kézilabda csapata, amely a K&H liga 12. fordulójában az Alba Fehérvár KC-t látja vendégül az ÉRD Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese tizenkét mérkőzés után kilenc győzelemmel és három vereséggel harmadik helyen áll a tabellán, előnye négy pont a nála eggyel kevesebb mérkőzést játszó GVM Europe-Váccal és Siófok KC-val szemben.

Az aktuális ellenfél a nyolcadik helyezett Alba Fehérvár KC, amely eddigi tizenegy meccsén csupán négy győzelmet számlál két döntetlen és öt verség mellett.

Deli Rita együttese a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni vereségek mellett hazai környezetben kikapott a Kisvárdától és a Váctól, valamint idegenben nem bírt a Siófokkal, míg Budaörsön és hazai pályán az MTK ellen egyaránt döntetlent játszott. Jelena Lavkóék ellenben győzni tudtak az alsó régióban szereplő együttesek, így a Kecskemét, a Vasas, illetve a Békéscsaba ellen, s az egyetlen bravúrkategóriába tartozó győzelmüket Debrecenben aratták.

A házi góllövőlistát szoros küzdelemben a szerb Jelena Lavko vezeti félszáz góllal, tőle viszont eggyel marad le a francia Claudine Mendy, öttel pedig az orosz Olha Gorszenyina.

A két csapat a bajnoki alapszakaszban eddig tizennégy alkalommal találkozott, a mérleg nyelve egyértelműen az érdiek felé billen, hiszen Szabó Edina csapata kilenc alkalommal győzte le a fehérváriakat két döntetlen és három FKC-siker mellett.

Az ÉRD legutóbb még a 2014/2015-ös szezon alapszakaszában bukott pontot hazai környezetben a Fejér megyei együttes ellen, amikor a felek 21–21-es döntetlent játszottak (azóta a VI. Érdi „Nyitnikék” Ipartestület Kupa döntőjében, 2016 augusztusában nem nyert az ÉRD az FKC ellen; 28–28). Az FKC legutóbbi, ÉRD elleni sikere egy évvel korábbi, amikor 31–28-ra nyert hazai környezetben.

Érdekesség, hogy az ÉRD Arénában még sosem nyert tétmérkőzést a Fehérvár, hiszen legutóbbi érdi győzelméig még a Batthyány tornacsarnokba kell visszamenni, hiszen a 2012/2013-as bajnokságban egy január 5-i mérkőzésen győzött 24–21-re a vendég csapat.

A január 27-én, 18 órakor az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést a Bócz László, Wiedemann Vikotor játékvezetői kettős vezeti.

K&H Női Kézilabda Liga, 12. forduló
01.27., 18.00, V: Bócz, Wiedemann:
ÉRD–Alba Fehérvár KC

Címkék