Nagyobb rálátást kapott a közgyűlés a város cégeinek pénzügyeire

Idén először tartott ülést Érd Megyei Jogú Város közgyűlése, ami 15 napirendi pontot tárgyalt. Az ülésen többek között módosították az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok alapító okiratait, aminek értelmében a cégek pénzügyi kiadásait szabályozta a képviselő-testület. A jövőben 25 millió forintos értékhatárig dönthet az ügyvezető, 25 és 50 millió forint között a polgármester jóváhagyása szükséges, 50 millió forint felett pedig a közgyűlés, mint tulajdonos dönt a leendő szerződésekről és kötelezettségvállalásokról.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester a közgyűlést követően elmondta, hogy a módosítást az indokolta, hogy például az Érdi Sport Kft-nél rövid időn belül egy nagyon nagy beruházás veszi kezdetét, mivel elnyerték a TAO támogatást a kézilabda edzőcsarnok építésére mintegy 2 milliárd forint értékben, ami önmagában is indokolja a nagyobb körültekintést. Az Érdi Városfejlesztési Kft. pedig szintén óriási beruházásokat fog végezni, hisz a Modern Városok Programmal összefüggő magasépítési munkákat mind ők bonyolítják, amire mintegy 22 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Alig egy hét múlva, február 1-jével veszi át az intézményvezetői teendőket Bárány Zsolt, a rendelőintézetet mintegy 10 éven át vezető, és a hónap végén nyugdíjba vonuló Kőszegi Gábor főigazgatótól. A csütörtöki közgyűlésen egyhangúlag támogatták a képviselők Bárány Zsolt 5 évre szóló kinevezését. A közgazdász végzettségű szakember az ülésen elmondta, hogy 21 éve dolgozik az egészségügyben vezető beosztásban, és 2009 óta él Érden családjával. Úgy nyilatkozott: legalább 6 hónap kell ahhoz, hogy átlássa, min változtatna a jelenlegi működéshez képest. T. Mészáros András polgármester az ülésen megköszönte a nyugdíjba vonuló főigazgató 10 éves munkáját, méltatta Kőszegi Gábor tevékenységét, amit Érd egészségügyéért tett. Mint mondta: Érd nagyon sokat köszönhet ennek a 10 évnek, bővítették a szakrendelőt, új diagnosztikai eszközökkel szerelték fel, és előkészítették a régi szakrendelői rész teljes felújítását.

Meghosszabbították újabb 5 évre a 8. számú fogorvosi alapellátási körzet ellátását a Szimicsku-Dental Fogorvosi Kft. vezető tisztségviselőjével. Az alapellátási tevékenységet dr. Szimicsku Róbert az Érd Felső utca 43. szám alatti Egészségházban bérli a feladat-ellátás időtartamára. Egyhangúlag fogadták el az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft., valamint az Érdi Városi Televízió és Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2018. évi üzleti tervét.

Elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolókat a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény, a Polgármesteri Hivatal, a Környezetvédelmi Bizottság és a Sport Bizottság tekintetében, s végül tárgyaltak a Soros-terv elutasításáról is.

Címkék