Kezdésnek tíz érem

A hétvégi három versennyel kezdődött meg a 2018-as hivatalos versenyszezon az Érdi Spartacus SC számára, amely három arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel hangolt a következő esztendő versenyeire.

Hasonló tartalmaink:

Előbb a Budapesti Honvéd SE által rendezett felnőtt kötöttfogású minősítési versenyen voltak érdekeltek Pataki Sámuelék. Az érdiek közül csak Pataki szerzett érmet, miután a 87 kilogrammosoknál a világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktorral megosztozott a harmadik helyen. Mellette Nagy Krisztián az 55, Berta Mike a 60, Molnár Tamás pedig a 97 kilósok között lett negyedik.

A hétvége másik nagy helyszíne a Körcsarnok volt, ahol a kadetek és a felnőttek számára tartottak szabadfogású és női minősítési viadalt. Az Érdi Spartacus SC beszámolója szerint a több mint háromszáz indulót felvonultató, négy szőnyegen tartott viadal rendezése kissé kaotikus volt. Az új versenyrendszerben, új szabályok szerint zajló küzdelmek során azonban több kategóriában is az első háromban végeztek az érdiek, méghozzá úgy, hogy több, eddig juniorkorú, ám a felnőttek mezőnyébe beleöregedő birkózó is első megmérettetésén lépett szőnyegre.

A kadet korosztályban Mezei Dominik (71 kg) és Végh Artúr (92 kg) sem talált legyőzőre, míg Varga Dániel (110 kg) ezüst-, Mezei Patrik (80 kg) bronzérmes lett. A felnőtt nők versenyén Dénes Mercédesz a papírformát beigazolva győzött az 53 kilósoknál, megelőzve többek között csapattársát, a negyedik helyen záró Lemák Diánát, míg Varga Lilien (59 kg) harmadik helyen végzett.

A felnőtt férfiak versenye ugyan aranyérmet nem hozott, ám Pataki Sámuel (92 kg) és Végh Richárd (86 kg) második helye az említett korosztályváltás miatt figyelemreméltó. Mellettük Kovács Bence az 57 kilósoknál állhatott a dobogó alsó fokára, míg Berta Mike a 61 kilósoknál, Nagy Krisztián pedig 55 kilogrammban lett negyedik.

Címkék