Megúszták harminc alatt

Három forduló alatt a három dobogóssal csap(ott) össze a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjában a BKG-VMG DSE, amely a tizenharmadik fordulóban a harmadik helyezett Soproni Tigriseket fogadta.

Hasonló tartalmaink:

„Jó, ha harminc alatt megússzuk” – mondta a mérkőzést megelőzően lapunknak Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE továbbra is bokasérüléssel bajlódó játékos-edzője. Mint elmondta, a Sopron jobb erőkből áll, mint az előző heti ellenfél, a PTE-PEAC, hiszen rutinos, NB I-es játékosok érkeztek a Hűség városából.

S a játékos-edző számításai hamar beigazolódtak, miután már az első negyedben 17–7-re is meglépett az ellenfél. Sőt, a nagyszünetre már el is döntötte a lényegi kérdéseket, amikor 43–20-as vendég előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. Ekkor pedig azt is hihettük, hogy ebből simán harminc felett lesz a különbség.

Ám az érdiek másképp gondolták ezt, s a második félidőben temérdek labdát szereztek, kemény védekezésüknek köszönhetően pedig a pontzáport hozó harmadik felvonást csak két ponttal, 25–23-ra vesztették el. Mégis, az utolsó játékrészben Bosnyák Tamás és Nyitrai Ákos remeklésének, illetve a fiatalok bizonyításának köszönhetően meglett a remélt különbség. A VMG pedig a 84–66-tal harmincon belül maradt.

– A második félidővel elégedettek vagyunk. Gyengén kezdtük a mérkőzést, csupán húsz pontot dobtunk az első félidőben, a szünetben megbeszéltük a srácokkal, hogy önbecsülés és egyebek kellenek ahhoz, hogy közelebb tudjunk kerülni és azt játsszuk, amit a múlt héten a Pécs ellen. Tudtuk, hogy nehéz lesz, rutinos ellenféllel játszottunk és kevesen vagyunk, tehát ugyanazok a problémák adódtak mint eddig. A második félidei védekezés, küzdés és támadás is annyira feljavult, hogy az alapján elégedettek lehetünk – értékelt Valaczkay Gábor.

A BKG-VMG DSE számára csak most jön a legnehezebb feladat, hiszen legközelebb a százszázalékos mérleggel első helyen álló Szombathely ESE-hez látogatnak.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 13. forduló
BKG-VMG DSE–Soproni Tigrisek 66–84 (13–21, 7–22, 23–25, 23–16)
BKG-VMG DSE: Kerényi 5/3, Miháczi 10, Bosnyák 15, Nyitrai 14, Kern 13/6. Csere: Kovách 4, Matika 3/3, Sipos G. 2
Játékos-edző: Valaczkay Gábor

Címkék